Policie obvinila starostu Dolního Bukovska z dotačního podvodu

Policie obvinila starostu Dolního Bukovska na Českobudějovicku Františka Mazance (ODS) z dotačního podvodu. Podle kriminalistů zfalšoval soutěž na výstavbu tří bytových domů, na kterou městys dostal dotaci téměř 40 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

policie

policie | Foto: Jan Rosenauer

„Starosta podepsal se stavební společností smlouvu o dílo již několik dní před podáním nabídek ostatních zájemců. To znamená, také několik dní před takzvaným otevíráním obálek.“

„Zadávací řízení tedy jednoznačně neproběhlo v souladu se zákonem, což je jedna z podmínek přidělení dotace,“ řekl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Starosta František Mazanec machinace s dotací i údajné protizákonné jednání při výběru dodavatele odmítá. „Určitě. Mám na to jiný názor, nebylo to tak. Teď bude další vyšetřování, já nevím, co k tomu mám teď říct,“ reagoval na obvinění.

Připustil, že stavební firma dokončila zakázku po řádném termínu. Pokud mu soud vinu prokáže, může jít do vězení až na deset let.

Václav Malina Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme