Plzeň vyhrála v Olomouci 2:1 a v tabulce GL snížila náskok na vedoucí Spartu

Fotbalisté Plzně zaváhání Sparty v Ostravě využili. Ve 21. kole nejvyšší domácí soutěže Západočeši otočili zápas v Olomouci a po výhře 2:1 snížili náskok pražského rivala na 8 bodů. Ve druhém nedělním zápase prohrála Slavie doma v Edenu s Jihlavou 1:2.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radim Nepožitek z Olomouce se snaží udržet míč před Danielem Kolářem z Plzně

Radim Nepožitek z Olomouce se snaží udržet míč před Danielem Kolářem z Plzně | Zdroj: ČTK

Viktoriáni nastoupili na Hané oproti duelu s Lyonem hned s 5 změnami v základní sestavě. Vedle navrátilce Kozáčika, který se do branky vrátil po zranění, Dušan Uhrin mladší tentokrát vsadil i na kapitána Horvátha.

Rychlého vedení se ujali už v 9. minutě domácí hráči. Po přihrávce Depertise zakončil rychlý protiútok Rolinc.

Z následné územní převahy plzeňského týmu ale branky až do přestávky nepadaly. Vše ale změnil v 64. minutě Kolář. Osmadvacetiletý reprezentant potrestal pasivitu Olomouce a uklidil centr Horvátha za nervózního Blahu.

Důvod vyvolávat své jméno dal plzeňským fanouškům také Tomáš Wágner. Urostlý útočník vystřídal v závěru Rezka a už o minutu později dotekem z první dostal Západočechy do vedení.

Hanáci se si sice ke konci ještě vytvořili tlak, ke změnám skóre to ale už vedlo. Plzeň tak v boji o ligový titul po delší pauze body na Spartu pro změnu získala.

"Soupeř byl první půlku důrazný, já ale věřil, že začneme hrát jako proti Lyonu. Po přestávce jsme začali kombinovat a hře jsme dominovali," byl spokojený s hrou svých svěřenců Dušan Uhrin mladší.

Sladký návrat pro Radu

Jihlavskému kouči Petru Radovi vyšel návrat do Edenu. Pražané čtvrt hodiny před koncem trefou Smejkala už jen snižovali. Ten samý hráč si totiž v prvním poločase dal vlastní gól, na který po přestávce navázal záložník hostů Haris Harba.

"Máme před sebou ještě 9 zápasů, ještě to bude vyrovnané. Na jaře jsou naše výkony až na pár minut povedené. Pokud takhle budeme pokračovat, tak budeme mít radost. Věřím, že bodů přibude víc," chválil jarní projev jihlavského mužstva brankář Jan Hanuš.

21. kolo první fotbalové ligy:

Sigma Olomouc - Viktoria Plzeň 1:2 (1:0)
Branka: 9. Rolinc - 64. Kolář, 77. Wágner. Rozhodčí: Příhoda - Pospíšil, Jiřík. ŽK: Zahradníček, Svozil - Čišovský, Procházka, Horváth.
Sestavy:
Olomouc: Blaha - Zahradníček, Svozil, Šindelář, Javůrek - Nepožitek (63. Plšek), Pospíšil (83. Chorý), Houska, Navrátil (89. Dreksa) - Depetris, Rolinc. Trenér: Psotka.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Procházka, Čišovský, Limberský - Hrošovský, Horváth - Rezek (76. Wágner), Kolář (90.+1 Hubník), Kovařík - Bakoš (62. Tecl). Trenér: Uhrin ml.

Slavia Praha - Vysočina Jihlava 1:2 (0:1)
Branky: 75. Smejkal - 14. vlastní Smejkal, 56. Harba. Rozhodčí: L. Kovařík - Filípek, Štěrba. ŽK: Hrubý - Jánoš. Diváci: 5431.
Sestavy:
Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Smejkal, Škoda, Ritchie - Hrubý, Zmrhal - Juhar (67. Vošahlík), Piták (67. Gecov), Mensah (25. Prošek) - Necid. Trenér: Pastoor.
Jihlava: Hanuš - Mikula, Šourek, Krejčí, Vepřek - Jánoš, Kučera - Kukol (81. Kosak), Jungr, Vaculík - Harba (90. Karlík). Trenér: Rada.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme