Ústecké Činoherní studio se loučí s diváky, od města dostalo výpověď z nájmu

Činoherní studio v Ústí nad Labem se tento týden loučí s diváky i s budovou. Dostalo totiž od města výpověď z nájmu. Všechna představení byla vyprodaná během několika hodin.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Činoherní studio v Ústí nad Labem

Činoherní studio v Ústí nad Labem | Zdroj: ČTK

„Užiju si skvělý týden se svými kolegy, diváky. Pak zůstanu v Ústí nad Labem a budu se snažit držet tradici Činoherního studia. Ať to dopadne, jak to dopadne, v každém případě je to v tomhle složení loučení,“ říká herečka Nataša Gáčová.

„Jakým způsobem to bude pokračovat dál, pořád nevíme,“ dodává herečka Klára Krejsová. Jednání o přechodu do nové příspěvkové organizace města totiž stále pokračují.

Divadelníci například trvají na svém uměleckém šéfovi Filipu Nuckollsovi, aspoň do té doby, dokud z přislíbeného výběrového řízení nevzejde nový. Otevřená zůstává podle mluvčí divadla Jany Válkové ještě další otázka:

Přehrát

00:00 / 00:00

O konci Činoherního studia v Ústí nad Labem se zajímala redaktorka Gabriela Hauptvogelová

„Veškerý fundus, tedy kostýmy, kulisy, prakticky všechna představení kromě Klubu rváčů, jsou ve vlastnictví o.p.s. Tím, že dojde do likvidace, my ztratíme veškerý repertoár.“ Pokud by se tedy prozatímní vedení nové městské organizace nedohodlo s krachující společností jinak.

Činoherní divadlo přestalo hrát koncem ledna kvůli tomu, že radní vyhlásili grantové řízení na letošní rok až koncem ledna, aniž by o tom divadelníci předem věděli. O osmimilionový grant nikdo nepožádal.

Gabriela Hauptvogelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme