Kladenští herci zkoušejí v tělocvičně, konec rekonstrukce divadla je v nedohlednu

V dubnu mělo Kladno v plánu otevřít opravenou budovu městského divadla. Naplánovalo ke slavnostnímu otevření uvést velkou hru Děti Olympu. Zatím ale pódium připomíná staveniště. A tak musí herci a režisér zkoušet jinde, konkrétně v kladenské sportovní hale u Sletiště.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rekonstrukce Městského divadla Kladno

Rekonstrukce Městského divadla Kladno | Foto: Alena Rokosová

Na koberci ve velkém sále sedí několik herců a režisér. Za rekvizity jim slouží tak maximálně žíněnky a složené pingpongové stoly.

Divadla si musí režiséry nasmlouvat mnoho měsíců dopředu. Proto se ani zkoušky hry, která měla mít v dubnu premiéru, nedaly odložit.

„Když se hraje vedle basketbal, z druhé strany cvičí důchodci a ze dveří ozývá dialog uklízeček, tak to není pro koncentraci úplně ideální situace,“ říká režisér chystané hry Děti Olympu Braňo Mazúch.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zkoušce kladenských herců v provizorních podmínkách přihlížela reportérka Kateřina Havránková

Jeho práce s kladenským souborem skončí o Velikonocích. K inscenaci se pak vrátí tři týdny před premiéru a budou ji muset s herci rychle oprášit.

Se zkouškami v hale není spokojený ani představitel hlavní role hry, mima Deburaua, Ondřej Novák. „Tenhle sál nemá oproti divadlu atmosféru. To je něco, co herci potřebují, prostor s atmosférou, což tady zrovna není. Na samotnou činohru se člověk necítí nejlíp,“ popisuje.

Stavební práce nabírají další zpoždění

Vedení Kladna už si netroufá odhadovat, kdy by se divadlo mohlo otevřít. Stavební firma totiž podle něj nabírá další a další zpoždění.

Proto si teď město nechává zpracovávat několik posudků, jestli je výhodnější firmě vypovědět smlouvu, anebo se s ní pokusit vyjednat podrobnější harmonogram prací.

Stavební společnost se ke kauze nechtěla pro Český rozhlas vyjádřit.

Kateřina Havránková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme