Číňané kritizují Malajsii kvůli ztracenému letadlu. Chtějí bojkotovat malajsijské výrobky

Číňané nabádají k bojkotu malajsijských výrobků. Reagují tím na neúspěšné pátrání po ztraceném Boeingu 777. Stroj už třetí týden hledá mezinárodní tým. Malajsie uveřejnila nové satelitní snímky s více než stovkou předmětů plujících v Indickém oceánu, které mohou být troskami ztraceného letounu. Dnes po nich pátrá mezinárodní tým.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Příbuzní cestujících ze ztraceného malajsijského letadla

Příbuzní cestujících ze ztraceného malajsijského letadla | Zdroj: Reuters

„Myslím si, že tuším, co si Číňané myslí. Malajsie tento incident neřeší nejlépe. Jistě to tedy ovlivní turismus. Počet čínských turistů může klesnout o 50 procent i více,“ říká čínský businessman Zhang Feng na letišti v Kuala Lumpur.

Na čínských sociálních sítích se také objevují vzkazy, které nabádají k bojkotu malajsijských výrobků. Číňané tak chtějí reagovat na údajné špatné zacházení ze strany malajsijských úřady při řešení kauzy ztraceného letadla.

Po Boeingu 777 pátrá už třetí týden mezinárodní tým. Dnes je v Indickém oceánu nasazeno 5 lodí a 11 letadel ze šesti zemí.

Let MH370 zmizel v noci na 8. března na cestě z Kuala Lumpuru do Pekingu s 239 lidmi na palubě. Po několika hodinách letu se zřítil do Indického oceánu západně od australského města Perth. Vyšetřovatelé už dříve vyjádřili podezření, že stroj někdo záměrně odklonil tisíce kilometrů od plánované trasy. Spekuluje se o únosu či sabotáži, vyloučeny nejsou ani technické problémy.

Kateřina Procházková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme