Fotbalový Baník dostal za chování fanoušků pokutu 300 tisíc korun a podmínku

Fotbalový klub Baník Ostrava dostal pokutu 300 tisíc korun za chování svých fanoušků při utkání se Spartou. Slezský klub má navíc podmínku, že pokud se do konce kalendářního roku bude podobný incident opakovat, bude mít dva zápasy uzavřený stadion.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Při zápase Baníku se Spartou létaly mezi fanoušky sedačky, světlice i kameny

Při zápase Baníku se Spartou létaly mezi fanoušky sedačky, světlice i kameny | Zdroj: ČTK

Ze zasedání Disciplinární komise odešla potrestána také Sparta, která musí zaplatit 50 tisíc korun. Její a ostravští fanoušci svým chováním výrazně narušili průběh zápasu, jehož druhý poločas musel kvůli bitce začít se zhruba desetiminutovým zpožděním.

Baník se proti rozhodnutí nebude odvolávat, pravděpodobnost, že by se do konce ročníku podobná událost opakovala, není velká. Baník doma čeká ještě Slovácko, Dukla a Jihlava, které nemají na venkovních zápasech příliš velkou podporu. V posledním kole hraje Ostrava s dalším pražským klubem Slavií, se kterou ale nemá tak napjaté vztahy jako se Spartou.

Pokud by se ostravský klub v nejvyšší soutěži udržel i pro příští ročník (po 21. kolech je poslední), nemusí rizikový zápas nastat ani v první polovině dalšího ročníku. Rozpis zápasů pro příští sezonu se bude losovat až po skončení té současné, vypjaté vztahy má Baník se Spartou, Olomoucí nebo Brnem.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme