Trest pro fotbalový Baník se zdá mírný, rekordu se ani neblíží

Žádného exemplárního trestu se fotbalový Baník Ostrava nedočkal. Za nezvládnutou pořadatelskou službu v zápase proti Spartě zaplatí pokutu a stadion má zavřený jen podmínečně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výtržnosti během utkání mezi Baníkem Ostrava a Spartou Praha

Výtržnosti během utkání mezi Baníkem Ostrava a Spartou Praha | Zdroj: ČTK

„Klubu Baník Ostrava byl uložen peněžitý trest 300 tisíc korun a byl uložen trest uzavření hřiště na dva zápasy s podmínečným odložením do konce kalendářního roku,“ oznámil po tříhodinovém rokování disciplinární komise o zápase Baník-Sparta její předseda Richard Baček.

„Tam je objektivní odpovědnost pořadatele. Pochybil v tom, že došlo k pronesení pyrotechniky, to je zjevné. Neohlídal si pořádně nápisy – jedna z věcí byl jistý expresivní nápis, který se objevil na začátku utkání,“ doplnil Baček, který se prý se svými kolegy na verdiktu shodl.

„I toto bylo vzato v úvahu, protože i takovéto projevy nesportovního chování nehodláme tolerovat. Fandit se má, ale některé věci jsou za hranou.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Na zasedání Disciplinární komise byl také Jan Suchan

Majitel Baníku Petr Šafarčík si trest přijel na Strahov vyslechnout osobně: „Trest akceptujeme a nebudeme se odvolávat. Všichni cítíme, že pro nás bylo největším trestem to, co se v sobotu stalo na stadionu.“

Trest se může zdát mírný, ani zdaleka se neblíží tomu rekordnímu, který dostala před čtyřmi lety Slavia. Po pohárovém utkání proti Olomouci musela zaplatit tři čtvrtě milionu korun a stadion měla na tři zápasy zavřený nepodmíněně. Na rozdíl od tehdejšího duelu se ovšem teď na Bazalech dohrálo, což podle Bačka Ostravě pomohlo.

„To určitě, protože pokud by dohráno nebylo, tak je to přitěžující okolnost,“ říká Baček

Bez trestu neodešla z jednání disciplinární komise ani Sparta. Za řádění svých fanoušků v Ostravě má zaplatit 50 tisíc korun a dalších dvacet tisíc za nenávistné projevy svých příznivců vůči plzeňskému obránci Davidu Limberskému.

„My jsme zástupcům Disciplinární komise vysvětlovali vývoj vzájemného vztahu sparťanského publika s Davidem Limberským. Byli jsme dotazováni na to, co říkáme na transparent ‚Limberský chcípni‘, a zároveň jakým způsobem se stavíme k verbálním projevům publika na tohoto hráče Plzně,“ přibližuje sparťanský mluvčí Ondřej Kasík s tím, že případné odvolání bude řešit představenstvo klubu.

Martin Charvát, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme