Na Náchodsku se kvůli opravám uzavírá několik silnic. Řidiče čekají objížďky

Na Náchodsku musí řidiči počítat se zdržením. K objížďkám kvůli opravě kruhového objezdu u Itálie v Náchodě dnes přibudou další tři. Zavřený je průjezd mezi Hronovem a Červeným Kostelcem, neprůjezdné jsou také Bukovice a Velká Jesenice. Systém objízdných tras je poměrně komplikovaný a celkem měří desítky kilometrů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Uzavírka Husovy ulice v Mimoni

Uzavírka Husovy ulice v Mimoni | Foto: Tomáš Mařas | Zdroj: Český rozhlas

V Náchodě se situace o něco zkomplikuje kvůli uzavírce spojnice mezi Hronovem a Červeným Kostelcem. Objížďka pro osobní auta vede přes Slavíkov do Horní Radechové, a městu se tak vyhne.

Ale nákladní vozidla, která se z Hronova budou potřebovat dostat do Červeného Kostelce, pojedou do Náchoda. Tam se napojí na už platnou objížďku právě opravovaného kruhového objezdu u Itálie. V opačném směru musí jet řidiči nákladních aut k České Skalici a tam zahnout na Náchod a Hronov.

Dnes začínají stavbaři pracovat také v Bukovici na trase z Police do Broumova. Pro osobní auta vede objížďka z Police na Suchý Důl a Hlavňov, nákladní dopravu z Náchoda vedou značky na Žďár nad Metují. Tam budou mít ale problém kamiony, které se nevejdou pod viadukt, a tak budou muset část trasy jet po účelové komunikaci.

V Červeném Kostelci se bude opravovat most

Také ve Velké Jesenice u České Skalice budou objízdné trasy zvlášť pro osobní a nákladní dopravu. Osobní auta a autobusy pojedou po hrázi u Rozkoše a pak pouze po účelové komunikaci, náklaďáky pojedou až do Jaroměře.

Zítra navíc začne oprava mostu v Červeném Kostelci, uzavírka ale bude jen částečná. Za týden pak vypuknou práce na rekonstrukci celého průtahu městem. S objížďkami se nepočítá, auta pojedou kyvadlově. Komplikovaný pohyb po městě budou mít ale ti, kdo jezdí po místních komunikacích.

Všechny uzavírky jsou několikaměsíční a v létě a na podzim se k nim přidají další.

Kristýna Štanderová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme