Spolupráce NATO s Ruskem se brzy obnoví, tvrdí vicepremiér Rogozin

Ruští politici bagatelizují význam přerušení vojenské a civilní spolupráce ze strany NATO. Na zmrazení vztahů mezi Západem a Ruskem se včera dohodli ministři zahraničí států NATO. Podle ruského vicepremiéra Dimitrije Rogozina se spolupráce brzy obnoví.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruský vicepremiér Dmitrij Rogozin očekává, že spolupráce NATO s Ruskem se brzy obnoví

Ruský vicepremiér Dmitrij Rogozin očekává, že spolupráce NATO s Ruskem se brzy obnoví | Zdroj: ČTK

Ruský vicepremiér Dmitrij Rogozin, který má na starosti vojensko-průmyslový komplex, neočekává, že by zmrazení spolupráce s NATO mělo dlouhodobý charakter. Reaguje tak na oznámené přerušení vojenské a civilní spolupráce ze strany NATO.

Když chtějí studenou válku, ať si mrznou, napsal Rogozin v sociální síti Twitter. Připomněl, že podobné opatření trvalo v roce 2008 tři měsíce a pak se spolupráce vrátila do starých kolejí.

NATO přerušuje spolupráci s Ruskem v civilní i vojenské oblasti

Číst článek

Politický dialog bude stejně pokračovat, protože Rusko a NATO musí koordinovat politiku například v Afghánistánu, Sýrii nebo v boji s mezinárodním terorismem a narkomafiemi připomínají ruští komentátoři.

NATO přerušilo civilní i vojenskou spolupráci s Ruskem včera. Důvodem byla ruská anexe Krymu. Aliance chce naopak posílit spolupráci s Ukrajinou. NATO vyzvalo Moskvu, aby stáhla své jednotky z blízkosti ukrajinských hranic. Rusko zde má údajně 35 až 40 tisíc vojáků.

Martin Dorazín, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme