Kriminalisté rekonstruovali vraždu podnikatele Housky, údajný vrah spolupracoval

Policie dnes v Chomutově pomocí rekonstrukce zjišťovala, jak došlo k vraždě vlivného sociálního demokrata a podnikatele Romana Housky. Na místě byly s podezřelým z vraždy asi dvě desítky policistů a oblast byla neprodyšně uzavřená. Okolnosti činu objasňoval přímo údajný vrah.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dům, kde bydlel Roman Houska

Dům, kde bydlel Roman Houska | Foto: Jan Beneš

„Rekonstrukce nám ukáže, jak byl (vrah) napaden panem Houskou, jak se pak podle svých slov bránil a jak došlo ke střelbě – pod jakým úhlem a z jakého místa,“ vysvětlil podstatu rekonstrukce náměstek ředitele krajské policie Bohumil Kotas.

Dále vyšetřovatelé zkoumali, odkud muž k domu Housky přišel, kudy se pak dal na útěk a jak se bezprostředně po vraždě pohyboval po době Romana Housky. I v tom případě policisté porovnávali zajištěné stopy s výpovědí podezřelého. Ten s nimi na rekonstrukci aktivně spolupracoval.

Podle policie obviněný muž loni v listopadu zastřelil chomutovského podnikatele Romana Housku v těsné blízkosti jeho domu. Vraždě údajně předcházela hádka, policisté už však dříve vyloučili, že by byla politicky motivovaná. Osmatřicetiletý muž z Teplicka podle nich přišel do ulice, kde Houska bydlel, zcela náhodou.

Výsledky dnešní rekonstrukce vraždy budou mít kriminalisté v řádu týdnů. Dokumentaci vyhodnotí znalci z oborů soudního lékařství, balistiky a psychologie.

Tomáš Kopecký, Matěj Skalický, Jan Beneš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme