Obce u Litomyšle dál trápí velký počet kamionů, chtějí jednat s krajem

Obce mezi Litomyšlí a Českou Třebovou mají potíže s nákladní dopravou. Stěžují si na velký počet kamionů, které si po silnici druhé třídy zkracují cestu na velké překladiště v České Třebové místo toho, aby jezdily po hlavním tahu směrem na Svitavy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kamionová doprava

Kamionová doprava | Foto: Tomáš Adamec

Podle starosty Němčic Josefa Racka je situace neúnosná, denně totiž obcí projede asi stovka velkých kamionů.

„Občané nemají kam uhnout, a když tam jsou sněhové bariéry, tak je to opravdu o život. Jet s kočárkem po téhle silnici je hodně nebezpečné a je to každodenní záležitost,“ potvrzuje starosta.

Kamiony působí znační problémy i Litomyšli. Jejich řidiči si totiž centrem města a dál přes Němčice zkracují cestu do České Třebové na tamní překladiště společnosti Metrans. Ta se přitom zavázala, že nákladní dopravu povede jinudy.

„Musí v zatáčkách nadjíždět, to znamená, že zastavují veškerou dopravu. Už takhle je to v Litomyšli dost neúnosné, a když místo pěti kamionů vám jich tady projede sto, tak to samozřejmě způsobuje velké komplikace,“ upozorňuje místostarosta Litomyšle Vojtěch Stříteský.

Situace se podle něj nijak nelepší, litomyšlská radnice chce proto kvůli nákladní dopravě jednat s vedením Pardubického kraje.

Tereza Brázdová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme