Myslivecký hon vozů Mercedes bude připomínat závod F1 v Bahrajnu

Kdo si sliboval od letošní sezóny mistrovství světa vozů formule 1 výrazné srovnání výkonnosti všech pilotů, musí být zatím zklamán. Před dnešní Velkou cenou Bahrajnu, která je třetím závodem v pořadí, totiž stále platí jediné. Startovnímu poli suverénně vládnou dva piloti jedné stáje, letos je to Mercedes a Nico Rosberg s Lewisem Hamiltonem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stupně vítězů po kvalifikaci v Bahrajnu. Hamilton, Rosberg a Ricciardo

Stupně vítězů po kvalifikaci v Bahrajnu. Hamilton, Rosberg a Ricciardo | Zdroj: ČTK

Když Nico Rosberg zajel v kvalifikaci nejrychlejší kolo ze všech, nikdo ani příliš nejásal. Opět se jen potvrdilo, že technický náskok Mercedesů v této sezóně zatím konkurence marně dohání. Rosberg vyhrál úvodní závod v Austrálii, jeho týmový kolega Hamilton zase ten následný v Malajsii.

A ani v Bahrajnu to nevypadá, že by do boje o vítězství měl promluvit někdo další.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na čele startovního roštu VC F1 v Bahrajnu budou opět Mercedesy

„Úvodní rychlé kolo v kvalifikaci bylo dobré, v tom druhém jsem ale přišel o šance na dobrý čas už v první zatáčce. S druhým místem jsem spokojený,“ popisoval své kvalifikační snažení Lewis Hamilton, který vyhrál v Bahrajnu postupně všechny tři tréninky a přemožitele v podobě týmového kolegy našel právě až v samotné kvalifikaci.

„Nico odvedl skvělou práci a jsem moc rád za tým, že máme v závodě první řadu. Doufám, že to tak dobře půjde i nadále,“ říká druhý muž na startu dnešního závodu Lewis Hamilton, na jehož um bude spoléhat většina nezaujatých fanoušků formule 1.

Zbytek jezdců zaostává

Hamilton v roli naháněče bude pronásledovat coby štvanou zvěř Nica Roseberga a vhodnější adept na tuto pozici určitě není. Ostatní na startu totiž na tento pomyslný hon jaksi po kvalifikačních časech nedostali vůbec pozvánku.

Mistr světa Vettel vypadl už v druhé části a startovat bude z 11. místa. Nadějný výkon jeho kolegy z Red Bullu Ricciarda zase znehodnocuje posun o 10 míst vzad kvůli trestu z posledních závodu v Malajsii.

Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme