K finále mají stejně blízko. Mezi hokejisty Sparty a Brna se rozhodne v 7. zápase

Během pondělního večera se mezi Spartou a Kometou rozhodne o druhém účastníkovi extraligového finále. Brněnští si mohou dodávat odvahy pomyšlením na to, že dvě ze svých tří semifinálových výher získali na soupeřově ledě, kde hrají i tentokrát. Naopak se pokusí pokud možno zapomenout na krajně nepovedený úvod sobotního domácího zápasu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Potyčka Daniela Přibyla ze Sparty (druhý zleva) a brněnského kapitána Leoše Čermáka (třetí zleva)

Potyčka Daniela Přibyla ze Sparty (druhý zleva) a brněnského kapitána Leoše Čermáka (třetí zleva) | Zdroj: ČTK

„Udělali jsme hloupé chyby v obranném pásmu, které dělat nesmíme, takhle zkušený tým je potrestá,“ připomíná sobotní zkušenost brněnský útočník Vilém Burian.

Sparta tak mohla za nechtěného přispění svého soupeře oprášit klasickou hokejovou poučku, kterou zná také sparťanský útočník Lukáš Pech: „Nehraje se na to, kdo má víc šancí, ale hraje se na góly,“ potvrzuje.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Holešovicích se rozhodne, s kým si Zlín zahraje extraligové finále

A protože gólů se Pražané dočkali při sobotním utkání hned v úvodních minutách, cesta za vítězstvím už pro ně nebyla nijak složitá. Pokud se týká taktiky brněnského týmu pro pondělní zápas, Lukáš Pech má víceméně jasno.

„Kometa hraje furt stejně, nic nezměnila. Jenom brání a čeká na naše chyby, aby mohla do brejku. Hrají tak celou dobu, my prostě musíme dát o gól víc,“ burcuje.

Výsledek pondělního zápasu pochopitelně zajímá hokejisty Zlína. Kapitán týmu Petr Čajánek tedy aktuálně řeší dilema: Budeme začínat finálovou sérii venku proti Spartě, nebo doma proti Kometě Brno? Varianta B by se mu prý zamlouvala víc.

„Plný dům tady je dvakrát do roka, a to když přijede Kometa. S fanoušky v zádech se hraje úplně jinak,“ vysvětluje Petr Čajánek.

„Taktiku budeme muset přizpůsobit, protože Brno hraje jinak než Sparta. S úvodním zápasem venku máme zkušenosti, takže by to pro nás možná takový problém nebyl,“ snaží se nedělat si s kalkulováním těžkou hlavu Juraj Jurík.

Aleš Procházka, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme