Svátečního řidiče o Velikonocích prozrazuje hlavně způsob jízdy

O Velikonocích vyráží na české silnice velké množství řidičů, kteří za volant příliš často neusedají. Mohou způsobit drobné komplikace na silnicích. Větší hrozbou jsou ale ti, kteří nedodržují předpisy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Řidič (ilustrační foto)

Řidič (ilustrační foto) | Foto: licence Creative Commons Attribution 2.5 Generic, swruler9284

„Snažím se jet rychle pryč a většinou se mi daří, že svátečního řidiče ve vhodné chvíli předjedu, pak třeba narazím na dalšího,“ směje se starší řidička, která ví, že poznávacím znamením svátečního řidiče už dávno není jen klobouk na hlavě.

Většinou sice jde o seniory ve starších a pečlivě udržovaných autech. I v novém modelu ale může jet sváteční řidič, prozrazuje ho především způsob jízdy.

Přehrát

00:00 / 00:00

O sváteční řidiče se zajímala Eva Kézrová

„Jezdí jednou za tři týdny a přes zimu skoro vůbec. Ztrácejí vnímání provozu, a i když mají vyježděné trasy, může se stát, že se něco změnilo a nedokážou reagovat,“ varuje instruktor autoškoly Antonín Mrtka.

Pro zkušenější řidiče jsou sváteční jezdci poměrně čitelní. „Nemám s nimi žádné špatné zkušenosti. Většinou jedou pomalu a dopředu vím, co udělají. Lidé by si spíš měli dávat pozor na řidiče, kteří jedou rychle a hazardují, ti jsou nebezpečnější,“ domnívá se další z oslovených řidičů.

Zbytečně rychlí řidiči by neměli ujít pozornosti policejních hlídek, kterých by o Velikonocích mělo být na silnicích více než obvykle.

Eva Kézrová, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme