Rybník v Divišově u Sušice na Klatovsku bude v obležení malých rybářů

Rybáři v Divišově u Sušice na Klatovsku sezonu tradičně zahajují rybářskými závody. Soutěžícímu se vždy započítává délka každé ulovené ryby a vyhrává ten, který chytí nejdelší řadu ryb. A zatímco včera tam poměřili své síly dospělí, dnes se utkají děti. A některé z nich budou dokonce chytat ryby vůbec poprvé samy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ulovené ryby jsou velkou atrakcí i pro mladé turisty

Ulovené ryby jsou velkou atrakcí i pro mladé turisty | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

„Můj bráška je taky rybář. Chtěl bych ulovit něco velkého. Sumce.“

Sedmiletý Ondra Přibyl si na závodech zarybaří poprvé. Teprve před týdnem získal osvědčení, díky kterému si mohl vyzvednout rybářský lístek. Tomu všemu ale předcházely zkoušky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mezi malé rybáře zavítala i Jitka Englová

„Mají disciplíny s pruty, praktické dovednosti hod do dálky a na přesnost,“ Říká Milan Štěpánek, vedoucí rybářského kroužku Střediska volného času Sušice.

„Dovednosti ve vázání uzlů, poznávání ryb a testy samotné, které prokazují znalost rybářského řádu. Bez znalosti rybářského řádu děti k vodě nepustíme.“

Rybářský kroužek je sice většinou doménou chlapců, ale najdou se i výjimky. Třeba jedenáctiletá Zuzana Pavelcová. Rybářský lístek už má tři roky.
„Taťka je rybář a děda taky. Chtěla bych chytit candáta a potom štiku.“

Jednou z dívek, která propadla rybaření, je i Markéta Štěpánková.

„Chytám od osmi let. Dokážu rybu zabít, vykuchat i uvařit. A jím jí. Protože rybu máme téměř každý víkend,“ poznamenává s úsměvem.

A rybu k obědu možná přinese i zhruba třicítka dětí, která se tady utká v rybářských závodech.

Jitka Englová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme