Separatisté propustili jednoho ze zadržovaných členů mise OBSE, je jím švédský důstojník

První ze zadržovaných členů mezinárodního inspekčního týmu ve Slavjansku je na svobodě. Proruští separatisté propustili v neděli Švéda, který má lehkou formu cukrovky. Podle svědků prý opustil budovu, kde rebelové zajatce drží, a odjel v autě OBSE.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Proruští separatisté pustili na svobodu švédského člena mise OBSE zadržovaného s dalšími členy mise ve Slavjansku

Proruští separatisté pustili na svobodu švédského člena mise OBSE zadržovaného s dalšími členy mise ve Slavjansku | Zdroj: Reuters

Ostatní vojenští pozorovatelé, které aktivisté zajali v pátek na východě Ukrajiny - včetně českého vojáka, jsou údajně v pořádku. Ve Slavjansku to řekl novinářům německý plukovník Alex Schneider.

Právě Němci vedou celou skupinu, kterou separatisté zadrželi. Berlín teď spolu s vedením OBSE usiluje o jejich osvobození.

Šéf separatistů ve východoukrajinském Slavjansku Ponomarjov tvrdí, že budou případně vyměněni za skupinu osob drženou úřady věrnými ukrajinské vládě v Kyjevě.

Napětí roste i v Doněcku. Skupina několika desítek osob vtrhla do budovy místní televize, která podle jejich názoru nevysílá objektivně. Požaduje část frekvencí pro televize z Ruska.

Separatisté na Ukrajině zřejmě zadrželi další dva cizince, na místě jsou i vyjednavači OBSE

Číst článek

Alexander Tolčinský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme