Mladík získal přes milion liber na boj s rakovinou, ten vlastní ale prohrává

Británie skládá hold devatenáctiletému Stephenu Suttonovi, který prohrává svůj boj s rakovinou. Teenager a neúnavný bloger totiž dokázal na boj proti zákeřné chorobě získat přes milion liber. Další peníze od celebrit i obyčejných lidí navíc dál přibývají.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britské libry

Britské libry | Foto: Free Digital Photos, Keattikorn

Když se v roce 2012 dozvěděl, že mu není pomoci, nevzdal se a začal na sociálních sítích šířit svůj příběh. Sestavil seznam přání, která si chtěl splnit – a to také udělal. Od tetování přes objetí slona až třeba po bubnování před kotlem 90 tisíc lidí ve Wembley.

Od svých fanoušků chtěl jediné – aby přispěli na boj proti rakovině charitě Cancer Teenage Trust.

Přehrát

00:00 / 00:00

Příběh nemocného Stephena Suttona přiblížil zahraniční zpravodaj ČRo Jiří Hošek

„Nedělám to, abych se dočkal uznání, i když člověka potěší hezké komentáře na sociálních sítích. Zjistil jsem, že nejlepší způsob, jak pomoct sám sobě, je pomoct jiným," řekl před časem BBC Stephen, který s rakovinou marně bojuje od svých patnácti let.

S desítkami tisíc svých fanoušků se předevčírem s vědomím blížícího se konce naposledy rozloučil na své facebookové stránce. Peníze pro Cancer Teenage Trust začaly přibývat tempem až jednoho tisíce liber za minutu.

Se sháněním peněz Stephenovi hodně pomohl i komik Jason Manford. „Mít v devatenácti letech tak pozitivní přístup?! Něco na Stephenovi bylo strašně inspirativní. Nebyl zahořklý, že pro něj party předčasně končí. Byl šťastný, že ho na tu party vůbec pozvali," svěřil se.

Stephenovi pomohli také třeba další komik Jimmy Carr, novinář Piers Morgan nebo slavný fotbalista Frank Lampard.

Jiří Hošek, kap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme