Chuť hrát mám, ale neznám plány klubu, říká kladenský hokejista Pavel Patera

Hokejisté Kladna zakončí své extraligové účinkování. V příští sezóně budou nastupovat pouze v první lize a je dost možné, že v jejich dresu se už nepředstaví jedna z klubových legend, Pavel Patera.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kladenský kapitán Pavel Patera rozhodl o vítězství Rytířův Chomutově

Kladenský kapitán Pavel Patera rozhodl o vítězství Rytířův Chomutově | Zdroj: ČTK

„Končí mi smlouva a v této chvíli absolutně nevím, co bude. Chuť hrát mám vždycky, ale už mám nějaký věk a nevím, jaké plány se mnou má vedení klubu,“ říká Pavel Patera.

Hokejoví fanoušci tak mají dnes dost možná poslední šanci, jak vidět olympijského vítěze a čtyřnásobného mistra světa při extraligovém utkání.

Přehrát

00:00 / 00:00

Olympijští vítězové z Nagana Pavel Patera a Libor Procházka po sestupu Kladna zvažují pokračování v hokejové kariéře

Patera ale nemusí být jediným kladenským hráčem ze zlaté éry českého hokeje, kdo bude zvažovat možný konec kariéry.

„Teď je člověk tak zklamanej a naštvanej, že si potřebuje vyčistit hlavu a pak se rozhodovat, co bude dál. V současné chvíli nemá vůbec cenu řešit budoucnost. Nechci teď dělat žádné závěry,“ nechává si čas na rozmyšlenou další z naganských vítězů obránce Libor Procházka.

Z jeho slov je jasně cítit, jak moc jsou zkušení hráči v dresu Kladna frustrovaní z neúspěchu Rytířů v letošní sezóně.

Velmi těžce nese situaci i další z ostřílených matadorů Petr Tenkrát, který přišel před sezónou jako velká posila. Teď o svém dalším možném působení v rodném klubu nechce spekulovat.

„Nechci říkat nic, co by mě mohlo mrzet. Raději to nechám a uvidíme, co bude dál.“

Chceme se důstojně rozloučit, říká trenér hokejistů Kladna Jan Neliba

Číst článek

Jisté je, že změny v Kladně nastanou. Nakonec to už před pár dny jasně řekl majoritní vlastník klubu Jaromír Jágr. Nedá se ale předpokládat, že by se nové tváře objevily jen v hráčské kabině.

Velmi pravděpodobně dnes čeká poslední zápas na lavičce Kladna i trenéra Jiřího Čelanského, který k týmu přišel začátkem roku s cílem zachránit pro Kladnu extraligu.

„S Vencou Bartošem jsem byl jasně domluvený na tuto sezonu. Z boje neutíkám, ale nepředpokládám, že bude zájem o moje služby,“ říká realisticky Jiří Čelanský. Minimálně na rok poslední extraligový duel odehrají Rytíři proti Olomouci od 18 hodin.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme