V okolí Mount Everestu zmizel slovenský turista, který se na kole vydal kolem světa

V Nepálu vypuklo pátrání po Slovákovi, který záhadně zmizel v okolí Mount Everestu. Tomáš Princzkel na kole vydal na cestu kolem světa. Poslední svědci ho viděli večer 20. dubna. Slováci požádali o pomoc i Českou republiku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mount Everest (uprostřed nejvyšší)

Mount Everest (uprostřed nejvyšší) | Zdroj: Reuters

Osmadvacetiletý muž není členem žádné horolezecké výpravy. Na kole se vydal na cestu kolem světa a k Mount Everestu se podle všeho přijel jen podívat. Jde o zkušeného cestovatele, který je Nepálu už potřetí.

Policie našla v jeho hotelovém pokoji veškeré doklady, zavazadla i peníze. Z toho usuzuje, že muž šel jen na krátkou procházku.

Jediné, co má pravděpodobně u sebe, je mobilní telefon. Rodina tvrdí, že telefon stále zvoní, jen ho nikdo nezvedá. Nepálská policie se přístroj pomocí mobilních operátorů snaží lokalizovat.

Do pátrání po zmizelém Slovákovi se zapojil i vrtulník, zatím však neúspěšně.

Angažuje se také slovenské ministerstvo zahraničí, které ale má v Nepálu jen honorární konzulát. Podle slovenského tisku tak Slováci požádali o pomoc i Českou republiku.

Ondřej Bouda, Anna Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme