Pracovníci běloruské charity si z Českých Budějovic odvezli peníze i dárky pro děti

Deset tisíc eur si z jižních Čech odvezli pracovníci běloruské charity pro děti a potřebné lidi. Jsou určené hlavně na projekty Děti ulice a Adopce na dálku. Odvezli také dárky dětem od adoptivních rodičů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dobrovolnické centrum při Diecézní charitě České Budějovice pořádá například prázdninové pobyty českobudějovických dětí ze sociálně slabších rodin

Dobrovolnické centrum při Diecézní charitě České Budějovice pořádá například prázdninové pobyty českobudějovických dětí ze sociálně slabších rodin | Foto: Diecézní charita ČB, Lubomír Kotek

4800 eur si ředitel charity Pinsk Pavel Chaljavkin odvezl na stavbu skladu, říká ředitelka Diecézní charity České Budějovice Michaela Čermáková.

„Chtějí vybudovat malý skládek a tam pomůcky shromáždit a potom rozdělovat těm nejpotřebnějším. To je ta pomoc finanční, možná i věcná a dále je to i pomoc, díky které předáváme své zkušenosti,“ popisuje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podrobnosti zjišťovala přímo z Českých Budějovic Mária Pfeiferová

„Charitní práce je stejná v Bělorusku jako u nás, ta myšlenka pomoci člověku v nouzi na základě milosrdné lásky. Postupy i metodikou, to je všude stejné,“ dodává.

5200 eur půjde na školní pomůcky běloruským dětem, vysvětluje koordinátorka projektu Adopce na dálku Taťána Šeráková.

„Máme v podstatě vzdělávací program, to znamená, že potřebují školní pomůcky, uniformy, boty, školní stůl a nábytek pro vzdělávání,“ vyjmenovává.

Prostřednictvím diecézní charity můžete celoročně pomáhat nejen v Bělorusku a České republice, ale i na různých místech světa.

Mária Pfeiferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme