Ondřej Palát, Radko Gudas i Andrej Šustr se omluvili z hokejového MS

Na hokejové mistrovství světa v Minsku nepřijede ani jeden Čech hrající v týmu Tampa Bay Lightning. Útočník Ondřej Palát i obránci Radko Gudas a Andrej Šustr se ze zdravotních důvodů nebo kvůli potížím se smlouvou omluvili.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český hokejista Ondřej Palát se raduje z dvacátého gólu v sezoně

Český hokejista Ondřej Palát se raduje z dvacátého gólu v sezoně | Zdroj: ČTK

„Palát i Gudas dohrávali se zraněním a neprošli výstupní lékařskou prohlídkou. Šustr se po dohodě s agentem omluvil, protože nemá pro příští sezonu smlouvu,“ uvedl pro ČTK generální manažer národního týmu Slavomír Lener.

Ondřej Palát odehrál tři ze čtyř zápasů play-off proti Montrealu a absentoval i v závěru základní části zámořské soutěže. Přesto měl trenér Vladimír Růžička o služby kandidáta na Calder Trophy pro nejlepšího nováčka NHL zájem.

„Hovořil jsem s ním osobně, stejně jako s generálním manažerem Tampy Yzermanem. Měl otřes mozku i poraněné rameno a dohrával pod prášky. Navíc stejně jako Šustr nemá smlouvu,“ vysvětlil Lener.

Podobně je na tom po zdravotní stránce Gudas. "Ten má léčit zraněné koleno v zámoří a ani teď nepoletí domů," doplnil generální manažer.

Z AHL do hokejové reprezentace. Michal Jordán cítí šanci se prosadit

Číst článek

Trojice Tampy přibyla na seznam hráčů z NHL, kteří se Růžičkovi omluvili. Z různých důvodů na MS nepojedou Marek Židlický, Zbyněk Michálek, Ladislav Šmíd, Milan Michálek, Aleš Hemský nebo Patrik Eliáš. Svůj start zatím potvrdil jen Jiří Hudler z Calgary, který se k týmu připojí příští týden v úterý.

Kouč Růžička bere situaci s omluvenkami s nadhledem. „Po olympiádách je to pořád stejné. Dalo se to čekat. I další země jsou na tom podobně,“ řekl trenér novinářům v Basileji, kde reprezentace absolvuje dvě přípravná utkání s domácím Švýcarskem.

ČTK, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme