Primátor Lajtoch jde kvůli veřejným zakázkám znovu před soud, obvinění stále odmítá

Státní zástupce obžaloval senátora a přerovského primátora Jiřího Lajtocha společně s dalšími pěti zástupci přerovského magistrátu kvůli veřejným zakázkám ve městě. ČTK to dnes potvrdil šéf olomouckého krajského státního zastupitelství Vít Kasík. Údajná korupční kauza jde k soudu po třech letech vyšetřování.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Lajtoch - senátor a primátor města Přerov

Jiří Lajtoch - senátor a primátor města Přerov | Foto: Tomáš Adamec

Protikorupční policie šestici zástupců radnice navrhla obžalovat celkem čtyřikrát. Třikrát však bylo trestní stíhání zastaveno s tím, že dotyční trestný čin nespáchali. Obžaloba padla až nyní, po změně státního zástupce.

Kromě Lajtocha je stíhán jeho náměstek Josef Kulíšek, radní Václav Zatloukal, Jaroslav Čermák a úředníci z odboru rozvoje Pavel Gala s Jiřím Rabou.

Podezření se týká dvou veřejných zakázek na rekonstrukci zimního stadionu a stavbu domova důchodců.

Obě stály podstatně více, než město plánovalo. Například cena domova pro seniory se zvýšila zhruba o 30 milionů na více než 167 milionů korun. V obvinění se řeší i osobní vazby politiků na stavební firmu.

Primátor Lajtoch vinu po celou dobu kauzy odmítá. Ta má ale zásadní dopad na jeho politickou kariéru - na podzim už nepovede stranu v komunálních volbách a vzdal se i kandidatury do senátních voleb.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme