Česká republika bude lákat čínské turisty na romantický film z prostředí Prahy

Česko chce být atraktivní zemí pro čínské turisty. Loni jich k nám přijelo 165 tisíc, což je ale jen zlomek ze skoro 100 milionů Číňanů, kteří každý rok vyrazí za hranice své země za poznáním. Proto chce česká vláda podpořit příliv čínských turistů k nám i filmem, který by nás představil jako zemi příběhů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Praha, turisté, turista, turistika (ilustrační foto)

Praha, turisté, turista, turistika (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Příběh romantiky, lásky a vítězství dobra nad zlem na filmovém plátně má být jednou z metod, jak k nám čínské turisty přilákat. Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek si z nedávné návštěvy Pekingu přivezl poznatky, že potenciální zájem o cestování k nám v Číně je.

„Příliv Číňanů do České republiky by mohl být výrazně vyšší, kdybychom pro to něco udělali. Ti, kteří znají Prahu, říkali, že si myslí, že je to pro Čínu do budoucna velice atraktivní a přitažlivé místo,“ uvádí Zaorálek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Informace o připravovaném česko-čínském filmu přinesli reportéři Pavel Novák a Jaromír Marek

Prostředkem k tomu sdělit, jak zajímavé to u nás je, má být filmový příběh. Na Číňany to podle zkušeností šéfa šanghajské pobočky agentury Czechtourism Františka Reismüllera funguje.

„Pokud vidí zajímavou destinaci ve filmu, rádi se tam potom vypraví. Máme zkušenosti například s thajským filmem, kde se následně o sto procent zvýšily výjezdy do Thajska.

Před 13 lety už v česko-čínské koprodukci vznikl film Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko, ve kterém se školáci setkají s kamarády z Číny. Nový film má ale oslovit hlavně dospělé diváky.

„Bude to romantická komedie, která se bude odehrávat v Praze. Do Čech naláká právě čínské turisty, protože jim ukážeme, že Praha je krásná romantická destinace, kam by se rozhodně měli jet podívat,“ uvádí František Reismüller.

Vše ale záleží na diváckém ohlasu filmu, na hercích a na zápletce. Kulisy jsou pro něj ale už připravené.

Pavel Novák, Jaromír Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme