Zahájení sezony v Karlových Varech bude pětidenní, nabídne tradiční akce i novinky

Karlovy Vary se zvolna připravují na slavnostní zahájení lázeňské sezony. To se odehraje na přelomu dubna a května a bude tentokrát nezvykle dlouhé, pětidenní. Kromě akcí, s nimiž se mohli obyvatelé a návštěvníci města setkat už v minulých letech, nabídne program i novinky, například organizované procházky po lázeňských lesích.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karlovy Vary

Karlovy Vary | Foto: Zdeněk Trnka | Zdroj: Český rozhlas

Doprovodná část programu začne ve středu 30. dubna, hlavní pak o víkendu. „Zahájení lázeňské sezony patří tradičně první květnový víkend,“ poznamenal primátor Karlových Varů Petr Kulhánek (Karlovarská občanská alternativa).

V pátek se v rámci programu uskuteční například udílení cen města či čestných občanství, v sobotu pak třeba tradiční žehnání pramenům, a neděle bude patřit především dětem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Program zahájení karlovarské lázeňské sezony přiblížil redaktor Zdeněk Trnka

Program nabídne společenské akce, výstavy, přednášky i setkání. Konat se bude na promenádách i v koncertních sálech, v parcích i na náměstích. Seznámit se s ním mohou lidé na webových stránkách města zde.

Připraveny jsou tradiční akce i premiéry. Mezi ty bude podle primátora patřit třeba program Walking Vary.

„Což jsou organizované procházky po lázeňských lesích, z nichž ta první je právě v neděli při zahájení lázeňské sezony,“ uvedl Kulhánek.

Lidé se budou moci zapojit také do oživlých obrazů před sanatoriem Thermal.

Náklady na slavnostní zahájení se podle primátora pohybují kolem dvou milionů korun. „My se snažíme využívat, řekněme, vlastních zdrojů, spolupracovat co nejvíce i s uměleckou školou, s karlovarskými umělci, a samozřejmě část nákladů se snažíme přenášet na soukromé subjekty, které nás podporují. Celkové náklady jsou zhruba dva miliony korun, ale od těch je třeba odečíst ještě ta finanční a nefinanční plnění partnerů,“ dodal Kulhánek.

Zdeněk Trnka, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme