Příčina požáru galvanovny v Lanškrouně stále není jasná, majitel chce rychle obnovit provoz

Kriminalisté zatím stále neznají příčinu požáru galvanovny v Lanškrouně. Od hasičů si převzali výsledky jejich šetření a v současné době čekají na odborné expertízy zajištěných stop z místa požáru.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vyhořelá galvanovna v Lanškrouně

Vyhořelá galvanovna v Lanškrouně | Zdroj: ČTK

Podle tiskové mluvčí policie v Ústí nad Orlicí Lenky Vilímkové mohlo jít o technickou závadu. Kriminalisté ale zatím nemohou vyloučit ani úmyslné založení ohně nebo požár způsobený nedbalostí.

Čistírna odpadních vod v Lanškrouně se mezitím stále potýká se zvýšeným množstvím kovů v kalech. Ty se do kanalizace dostaly při hašení požáru galvanovny.

Přehrát

00:00 / 00:00

Informace o příčině požáru galvanovny v Lanškrouně zjišťovala Věra Pavlasová

„Čistírna odpadních vod zítřkem, popřípadě víkendem bude v normálním režimu, bez jakéhokoli ohrožení. Škody, týkající se případné kontaminace kalů těžkými kovy se teprve budou došetřovat,“ řekl Lubomír Fidler z Vodovodů a kanalizací Jablonné.

Výrobní prostory zachvátil oheň v neděli a způsobil škodu za 200 milionů korun. Majitel firmy chce výrobní provoz obnovit co nejdříve, zaměstnance prý propouštět nebude.

"Zaměstnáme je na úklidových pracích, nemusí se bát, že by přišli o svou práci,“ potvrdil majitel galvanovny Milan Kozák.

Firma dodává výrobky pro elektronický a automobilový průmysl. Letos chtěla zaměstnat vozíčkáře a zprovoznit chráněnou dílnu.

Věra Pavlasová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme