Při střetech ve městě Mariupol na východě Ukrajiny zemřelo nejméně 20 lidí

Nejméně dvacet proruských aktivistů zemřelo při bojích v přístavním městě Mariupol na východě Ukrajiny. Podle kyjevské vlády se skupina ozbrojených separatistů pokusila násilím obsadit místní policejní velitelství. Zraněných jsou desítky a situaci se snaží uklidnit armáda.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Střety separatistů s ukrajinskou armádou v Mariupolu

Střety separatistů s ukrajinskou armádou v Mariupolu | Zdroj: Reuters

Na záznamech přímo z Mariupolu je zřetelně slyšet intenzívní střelba a je na nich vidět velké množství těžké vojenské techniky rozmístěné v ulicích.

Videa ukazují i hustý černý dým stoupající z budov v centru města, kaluže čerstvé krve na ulicích a dav rozvášněných lidí, který blokuje cestu obrněným transportérům.

Násilnosti údajně vypukly po skončení oslav vítězství ve druhé světové válce, když se část shromážděných lidí rozhodla obsadit policejní velitelství.


Zvětšit mapu

Ondřej Himmer Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme