2. kolo play-off NBA začalo krachem favoritů, vyhráli Clippers a Washington

Basketbalisté Washingtonu potvrdili v úvodním utkání semifinále Východní konference NBA, že se jim ve vyřazovacích bojích na palubovkách soupeřů zatím daří. Vyhráli totiž i počtvrté, tentokrát na palubovce nejlepšího celku východu v základní části Indiany 102:96. LA Clippers zvítězili v Oklahomě 122:105.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podkošový souboj centrů: (vlevo) Polák Marcin Gortat a Roy Hibbert

Podkošový souboj centrů: (vlevo) Polák Marcin Gortat a Roy Hibbert | Zdroj: Reuters

Wizards táhl v první půli za vítězstvím v semifinále konference po 32 letech Trevor Ariza autor 17 bodů a 22 celkově, který měl přesnou mušku především z dlouhé vzdálenosti, protože nakonec proměnil všech šest střel za tři body.

Naopak letošní allstar pivot Roy Hibbert pouze potvrdil svůj zmar v play-off a svým pošklebovačům zavdal další námět na legrácky. Potřetí v posledních čtyřech zápasech totiž nedal ani jeden bod a ani nedoskočil žádný míč a to za 18 minut na hřišti.

Pacers vedli v utkání jen jednou a velmi krátce, proto nemohli pomýšlet na prodloužení 11 zápasové série vítězství před vlastními fanoušky nad Wizards. Obzvlášť mizerný byl z jejich strany úsek sedmi minut v poslední čtvrtině, kdy nedali ani koš, zatímco hostující Bradley Beal v této čtvrtině nasázel 14 ze svých 25 bodů.

Paul a jeho Clippers se zapsali do historie

Životní večer prožil v Oklahomě City rozehrávač Los Angeles Chris Paul, který se stal první hráčem od éry Michaela Jordana, jenž při třiceti bodech udržel procento střelby z pole nad 75% , a který do té doby trefil maximálně pět trojek v jednom utkání.

Během úvodních šesti minut zápasu měl Paul zpoza oblouku pro střelbu za tři body 5/5, celkově za první úsek hry zaznamenal 17 ze svých 32 bodů (za 3body nakonec 8/9, ale netrefil až poslední pokus), ke kterým přidal i 10 asistencí.

Chris Paul obchází Serge Ibaku v 1. zápase 2. kol.a play-off NBA Západní konference | Foto: Reuters

CP3, jak se Paulovi přezdívá, tak zastínil na druhé straně Russela Westbrooka autora 29 bodů. Kandidát na MVP základní části Kevin Durant přidal 25 bodů, ale nejvyšší domácí prohru od stěhování ze Seattlu neodvrátili. Blake Griffin zatížil konto Thunder 23 body.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme