Pro královéhradecké cyklisty a in-line bruslaře se chystají další kilometry silnic v městských lesích

Další kilometry silnic přibudou v královéhradeckých městských lesích pro cyklisty a in-line bruslaře. Už v polovině srpna by mohlo být pokryto kvalitním asfaltem dalších šest kilometrů cest a vznikl by tak uzavřený okruh.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sport - kolečkové brusle

Sport - kolečkové brusle | Foto: Ladislav Bába

Uzavřený okruh usnadní pohyb jak rekreantům, tak hospodaření.

„Tím, že zokruhujeme lesy, budou moci lidé využívat více okrajových částí, kde se doprava a vlastně i my, vůbec nepohybujeme,“ věří ředitel městských lesů Milan Zerzán.

Vypsání výběrového řízení na vyasfaltování šesti kilometrů silnic včera schválili zastupitelé města.

Přehrát

00:00 / 00:00

O stavbě pro cyklisty a in-line bruslaře informoval redaktor Jiří Fremuth

Pokud proběhne tendr bez problémů, začne firma na silnici pracovat na začátku prázdnin a hotovo by mohlo být už polovině srpna. Termín prací se ale nelíbí zastupiteli za sociální demokracii Jiřímu Kocourkovi:

„Vím, jaký je tam obrovský provoz, zvlášť o prázdninách, kdy tam budou jezdit rodiče s malými dětmi a budou se tam pohybovat těžká nákladní vozidla.“

Okruh pro in-line bruslaře a cyklisty by se tak mohl otevřít už na konci prázdnin. Tedy jen několik týdnů před komunálními volbami.

Písečnice – je in-line bruslařská stezka a stezka pro chodce a cyklisty. Je dlouhá 3,3 kilometru. Vede od křižovatky u Hájenky až do Nového Hradce a prodlužuje stezku Hradečnice. Tato cyklostezka je dlouhá 2,8 kilometru a vede po území městských lesů s mírně stoupajícím terénem.

„O vyasfaltování Písečnice už mluvíme asi tři roky, protože jsme se v minulosti snažili získat nějaké dotace. Čas od času se povede získat dotaci na ten či onen kousek. Netýká se to jen komunikací, týká se to i odbahnění rybníků. Spíše je to vedeno snahou někde získat finanční prostředky. Je to dlouhodobý plán,“ odmítá spojitost s rychlým dokončením silnice a volbami náměstek primátora Martin Soukup z ODS, pod jehož kompetenci stavba Písečnice spadá.

Jiří Fremuth Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme