Slovensko ztratilo utkání s Francií, Švýcarsko nezvládlo závěr s Běloruskem

Slovensko prohrálo i třetí utkání na mistrovství světa v Bělorusku. Tentokrát nestačilo na Francii. Ve druhém utkání přetlačili domácí hokejisté Švýcarsko.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slovensko nezvládlo ani třetí duel na mistrovství světa a prohrálo s Francií.

Slovensko nezvládlo ani třetí duel na mistrovství světa a prohrálo s Francií. | Zdroj: ČTK

Svěřenci českého trenéra Vůjtka přitom měli utkání s Francií výborně rozehrané. Po dvou třetinách vedli 3:1, ale závěr absolutně nezvládli.

Do dvougólového vedení je dostal Nagy. Nejdříve v oslabení otevřel skóre a na začátku druhé části po přihrávce Šatana podruhé prostřelil Hueta ve francouzské brance.

Francie snížila v přesilové hře při vyloučení Slobody Amarem, ale dvougólový náskok vrátil Slovensku také v početní výhodě kapitán Šatan.

V posledních deseti minutách zápasu slovenský tým úplně vyhořel. Francie dokonale využila dvojnásobnou přesilovku. Nejdříve při hře pět na tři snížil svým druhým gólem v utkání Amar a při hře pět na čtyři vyrovnal Roussel.

Čtyři minuty před koncem pak dokonal obrat Fleury a slovenský zmar podtrhl střelou do prázdné branky Roussel.

Podobný scénář měl i duel Běloruska se Švýcarskem. Domácí dvakrát prohrávali, aby dvěma góly ve třetí části skóre otočili a získali tři body.

Skóre utkání otevřel už v 6. minutě v oslabení Kostitsyn, ale za necelou minutu vyrovnal ve stejné přesilové hře Weber. V závěru první třetiny se v oslabení prosadili i Švýcaři, konkrétně Schappi.

Ve druhé třetině vyrovnal Stas, ale na začátku třetí části vrátil vedení švýcarskému týmu Froidevaux. Přesto se nakonec radoval běloruský výběr. Nejdříve vstřelil svůj druhý gól v utkání Kostitsyn a vítěznou trefu zařídil tři minuty před závěrečnou sirénou Grabovski.

Mistrovství světa v hokeji v Minsku:

Skupina A:
Slovensko - Francie 3:5 (1:0, 2:1, 0:4)
Branky a nahrávky: 16. Nagy (Sloboda), 24. Nagy (Šatan), 37. Šatan (Miklík, Valach) - 27. Amar (Desrosiers, T. da Costa), 51. Amar (Guttig), 51. Roussel (Besch), 57. Fleury (Guttig, T. da Costa), 60. Roussel. Rozhodčí: Kaval, Patafie (oba USA) - Dědulja (Běl.), Fluri (Švýc.). Vyloučení: 7:5. Využití: 1:3. V oslabení: 1:0. Diváci: 5358.

Skupina B:
Švýcarsko - Bělorusko 3:4 (2:1, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 7. Weber (Josi, Brunner), 18. Schäppi, 44. Froidevaux (Seger) - 6. S. Kosticyn, 24. Stas (Korobov, Platt), 50. S. Kosticyn (Kaljužnyj, Grabovskij), 58. Grabovskij. Rozhodčí: Fraňo (ČR), Piechaczek - Schrader (oba Něm.), Kilian (Nor.). Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 13.201.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme