Výstaviště v Lysé nad Labem hostí tradiční jarní výstavu Narcis i další akce

Výstaviště v Lysé nad Labem na Nymbursku se proměnilo v obří květinový záhon. Až do neděle hostí tradiční jarní výstavu Narcis. Právě narcisů budou k vidění tisíce. Výstava nabízí i bohatý doprovodný program, mimo jiné třeba poradnu pro zahrádkáře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výstava Narcis v Lysé nad Labem: Květinové aranžmá

Výstava Narcis v Lysé nad Labem: Květinové aranžmá | Foto: Michal Trnka

Hlavním lákadlem výstavy je právě obří a všemi barvami hrající květinové aranžmá zasazené do prostředí jezírek nebo také vodních gejzírů. Tradičně jsou k vidění rozkvetlé jarní cibuloviny. Převažují narcisy, kterých bude na jediném místě bezmála osm tisíc. K vidění je také o něco méně tulipánů.

Podle zahradníka a hlavního autora květinové expozice Vlastimila Šindeláře nechybí ani tentokrát Květina roku - a tou je letos amarilis.

„Je to cibulovina, která se sází a roste za okny a může dorůst skoro metru. Nahoře se objeví květy, jakoby lilie. Říká se mu hvězdník, protože květy jsou ve tvaru hvězdy. Mají spoustu barev, třeba bílou, růžovou, a odrůd,“ popisuje Šindelář.

Odborníci poradí zahrádkářům

V rámci doprovodného programu výstavy jsou velmi oblíbené především nejrůznější poradny. V Lysé nad Labem má svůj stánek například Český zahrádkářský svaz. Zkušení odborníci poradí, jak správně pěstovat narcisy, tulipány a další květiny.

Pomyslné brány otevře o víkendu i poradna určená pěstitelům rajčat. Zájemci se dozvědí třeba to, jak rajčata úspěšně pěstovat na balkoně v panelovém domě.

Výstava Narcis v Lysé nad Labem: Květinové aranžmá | Foto: Michal Trnka

Na výstavišti v Lysé nad Labem se v těchto dnech potkávají také příznivci módních trendů v oblékání, kterým je určena další jarní výstava, a to Elegance. Její součástí jsou i různé soutěže.

Zatímco včera to bylo klání začínajících módních tvůrců, dnes poměří své síly mladé kadeřnice a kosmetičky. A podle manažerky výstavy Jitky Soldátové se bude na co dívat. „Na pódiu budou stolky se zrcadly a děvčata mají vytvořit nějaký avantgardní účes nebo líčení,“ vysvětluje.

Výstaviště v Lysé nad Labem bude obě akce hostit do neděle. A kromě nich mohou lidé navštívit ještě další dvě výstavy - Dětský sen a Regiony České republiky.

Výstava Narcis v Lysé nad Labem: Květinové aranžmá | Foto: Michal Trnka

Michal Trnka, Veronika Jošková Štefanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme