V Karlovarském kraji ubylo nezaměstnaných. Práci našlo i 900 hendikepovaných

V Karlovarském kraji ubylo nezaměstnaných. V dubnu podíl klesl na 8,6 procenta. O práci se ucházelo přes 18 tisíc lidí. Vyplývá to z údajů Úřadu práce České republiky. Z evidence ubylo také skoro 900 hendikepovaných.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Invalidé (ilustrační foto)

Invalidé (ilustrační foto) | Foto: Free Digital Photos

Zaměstnání na pracovních úřadech v Karlovarském kraji v dubnu hledalo více než 1500 nových uchazečů. Z evidence jich odešlo o tisíc víc.

Pořád je ale přetlak na volné pozice. I těch je za minulý měsíc méně. Nejčastěji jsou vyhledávány servírky, kuchaři nebo zdravotníci.

Nejširší nabídka volných pracovních míst je na Chebsku, kde zaměstnavatelé hledají 799 lidí. Na jedno místo tak připadá 5,6 uchazeče, což je druhý nejnižší počet v Česku.

Naopak Sokolovsko zaujímá z hlediska počtu uchazečů na jedno místo pátou nejhorší pozici v zemi. V nabídce je jen 197 míst, na jedno tak připadá 34 lidí.

Nezaměstnanost v Česku klesla v dubnu pod 8 procent. Inflace mírně vzrostla

Číst článek

Mezi těmi, kteří v dubnu našli práci, přibyli zdravotně postižení. Díky užší spolupráci Úřadu práce se zaměstnavateli našlo od začátku roku uplatnění skoro 900 hendikepovaných. Mezi nezaměstnanými ubylo i absolventů a mladistvých.

Nezaměstnanost v dubnu 2014
Celkově v České republice klesnul v dubnu podíl nezaměstnaných 0,4 procentního bodu na 7,9 procenta. Pokles nezaměstnanosti je na jaře pravidelný a souvisí se zahájením sezonních prací.
Zdroj: ČTK

Nejvyšší nezaměstnanost zůstává na Sokolovsku, kde bylo v dubnu bez práce 10,4 procenta práceschopných lidí. Proti březnu je to pokles o 0,4 procenta. Bez práce bylo na Sokolovsku 6697 lidí.

Na Karlovarsku klesl podíl nezaměstnaných o 0,5 procentního bodu na 8,6 procenta. V evidenci pracovních úřadů bylo 7078 lidí. Na Chebsku je nezaměstnanost nejnižší a v dubnu klesla o dalších 0,7 procentního bodu na 6,9 procenta. Bez práce bylo na Chebsku 4485 lidí.

ČTK, Pavla Sofilkaničová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme