Plzeň chystá výkupy pozemků pro stavbu poslední etapy západního obchvatu

Město Plzeň se chystá na výkup pozemků pro stavbu poslední etapy západního okruhu. Tato nejdůležitější část obchvatu povede z Křimic až na Košutku k obchodnímu domu Globus. Zastupitelstvo města na svém posledním jednání schválilo, že na tento účel poslouží část přebytku hospodaření magistrátu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V těchto místech vyroste obchvat Chebu

V těchto místech vyroste obchvat Chebu | Foto: Tomáš Ivanič

„Doposud to bylo tak, že pro tento typ výkupu nebyly alokovány žádné finanční prostředky. To znamená, že jsme nemohli zahájit jednání s vlastníky dotčených pozemků,“ říká ekonomický náměstek primátora Martin Zrzavecký z ČSSD.

„V tento okamžik je to tak, že rada projednala zásady pro výkupy, aby byl jednotný systém. A úřad nyní zahájí se všemi hromadně jednání o tom, za jakých podmínek jsme schopni pozemky vykoupit,“ vysvětluje.

Nejzásadnější část obchvatu povede z Křimic až na Košutku k obchodnímu domu Globus a město tak musí odkoupit kolem dvou stovek pozemků od zhruba 80 majitelů. Cenu má již město stanovenou.

Přehrát

00:00 / 00:00

O výkupu pozemků pro stavbu západního obchvatu Plzně informovala reportérka Jana Kosová

„Stejně jako to bylo v případě první etapy, máme stanovenou horní hranici 800 korun za metr na hlavních pozemcích. Pak jsou samozřejmě pozemky, které jsou stavbou dotčeny částečně. Tam je cena nižší, třeba na úrovni sta nebo dokonce 40 korun za metr čtvereční,“ popisuje Zrzavecký.

Podle něj je cílem vykoupit všechny pozemky do roku 2017, aby mohlo být vydáno stavební povolení na druhou etapu a mohla být okamžitě zahájena výstavby.

Zrzavecký odhaduje, že celkem bude na výkup pozemků potřeba 130 až 150 milionů korun.

Jana Kosová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme