V madridském osmifinále se utkají Šafářová s Kvitovou, Štěpánek vypadl

Česká tenistka Lucie Šafářová postoupila na antukovém turnaji v Madridu do osmifinále, když Slovenku Rybárikovou porazila jasně 6:1 a 6:2 a postup bude bojovat s Petrou Kvitovou. Naopak Radek Štěpánek skončil ve španělském hlavním městě už v 1. kole na raketě Jihoafričana Kevina Andersona po setech 6:3, 3:6 a 4:6.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Lucie Šafářová zdolala Španělku Silvii Solerovou a zápas Fed Cupu rozhodne čtyřhra

Česká tenistka Lucie Šafářová zdolala Španělku Silvii Solerovou a zápas Fed Cupu rozhodne čtyřhra | Zdroj: ČTK

Ve 2. kole tak nedojde na souboj daviscupových kamarádů Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka, místo kterého bude česká jednička bojovat o setrvání v pavouku turnaje Masters s Andersonem, se kterým má šestý tenista světa velmi pozitivní bilanci. Utkal se s ním desetkrát a všechny zápasy vyhrál, včetně toho na letošním Australian Open.

Sedmadvacetiletá Šafářová, která vloni v Madridu vypadla v 1. kole, zvládla čtvrtý vzájemný duel s Rybárikovou suverénně. V úvodním setu se rychle ujala vedení 5:0 a sadu získala za 25 minut.

V podobném duchu se nesl i druhý set, v němž 26. hráčka světového žebříčku při svém podání ztratila jen tři fiftýny a Slovenku podruhé v kariéře porazila.

Šafářová se o účast mezi osmičkou nejlepších utká s krajankou Petrou Kvitovou, otočila duel s Američankou Varvarou Lepčenkovou. První set sice prohrála 2:6, další dva ale zvládla v poměru 6:2 a 6:1.

Petra Cetkovská ve 2. kole nestačila na její krajanku Sloan Stephensovou, které podlehla 4:6, 6:2 a 3:6.

Mužský turnaj přišel o jednu z největších hvězd. Odhlásil se totiž bývalý první hráč světa Roger Federer. Švýcar se omluvil kvůli blížícímu se porodu své manželky Mirky, s níž už vychovává čtyřleté dcery, dvojčata Mylu a Charlene. Jeho start na podniku v Římě a nadcházejícím Roland Garros je nejistý.

Tenisový turnaj mužů a žen v Madridu (antuka):

Ženy (dotace 3 671 405 eur):
Dvouhra - 2. kolo:

Kvitová (5-ČR) -
Lepchenková (USA) 2:6, 6:2, 6:1. Šafářová (ČR) - Rybáriková (SR) 6:1, 6:2, Li Na (2-Čína) - Čeng Ťie (Čína) 6:2, 6:3, Stephensová (16-USA) - Cetkovská (ČR) 6:4, 2:6, 6:3

Muži:
Dvouhra - 1. kolo:
Anderson (JAR) - Štěpánek (ČR) 3:6, 6:3, 6:4, Sijsling (Niz.) - Haas (14-Něm.) 3:6, 6:1, 6:4, Gulbis (Lot.) - Janowicz (Pol.) 7:6 (7:5), 3:6, 6:2, Mónaco (Arg.) - Melzer (Rak.) 6:4, 6:3

Čtyřhra - 1. kolo:
Berdych, Isner (ČR/USA) - Erlich, Rosol (Izr./ČR) 6:3, 6:4

Jakub Kanta, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme