Autokemp Podhájí u Horšovského Týna už rok nemá nájemce

Nejistý osud má před sebou autokemp Podhájí u Horšovského Týna. Nejen že ho využívá méně lidí než v minulosti, ale také byl celý minulý rok bez provozovatele. Ani na začátku sezony se ho zatím nepodařilo najít.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Autocamping Annín; kemp; kempování; autokemp; dovolená

Autocamping Annín; kemp; kempování; autokemp; dovolená | Foto: Lukáš Milota | Zdroj: Český rozhlas

„Když jsem byl dítě, tak to byla jediná možnost rekreace. Pláže i louky byly plné a všichni byli spokojení. Působil tam plavčík a byla tam otevřená bistra, takže to fungovalo,“ vzpomíná na zlaté časy autokempu na Podhájí starosta Horšovského Týna Josef Holeček z ODS.

„V dnešní době o kemp lidé zájem nemají. Provozovatelům, kteří tam byli, se nedařilo a zkrachovali,“ potvrzuje starosta, že současný stav není příliš uspokojivý.

Přehrát

00:00 / 00:00

O situaci autokempu Podhájí se zajímá Martina Klímová

Potenciální zákazníci mají jiné požadavky. „Lidé spíš letí do ciziny, než aby se rekreovali tady. Není to úplně prázdné, ale kemp je na tom špatně, protože tam přijíždí jen pár jedinců,“ dokresluje situaci Zdeněk Křivka, jednatel městské firmy, která areál v současnosti provozuje.

„Roli hraje i počasí, poslední léta propršela. Návštěvnost slábne a zařízení ztrácí na popularitě,“ uvědomuje si provozovatel.

Během uplynulých let se v Podhájí vystřídalo několik provozovatelů, změnily se podmínky a kvalita vody se zhoršila: „Před lety jsme zrušili status koupaliště. Je to rybník jako každý jiný, kdokoli se tam může vykoupat na vlastní nebezpečí, máme i problém se sinicemi,“ přiznává starosta Josef Holeček.

Přesto město do údržby areálu každoročně investuje desítky tisíc korun. Vyváží odpadky, seká trávu a stará se o sociální zařízení.

„Potenciální nájemci by všechno měli nejradši za korunu a chtěli by podnikat na náklady města, což je špatně a nažíme se situaci obrátit. Ideální by bylo, aby byl areál ve vlastnictví potenciálních nájemců,“ myslí si provozovatel Zdeněk Křivka.

Rozhodnout se musí především zájemce, se kterým v současnosti město jedná. Zda se to podaří, ukážou následující týdny.

Martina Klímová, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme