Karolína Plíšková bude hrát finále tenisového turnaje v Norimberku

Tenistka Karolína Plíšková se dostala do finále turnaje ATP v Norimberku. Momentálně úspěšnější z dvojčat Plíškových porazila Ukrajinku Svitolinovou 2:6, 6:1 a 6:2. V Düsseldorfu už naopak dohrál Jiří Veselý, který v semifinále podlehl Chorvatu Karlovićovi dvakrát 6:7.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková postoupila na turnaji v Norimberku do semifinále

Karolína Plíšková postoupila na turnaji v Norimberku do semifinále | Zdroj: ČTK

Než se Plíšková na kurtu pořádně rozkoukala, prohrávala se čtvrtou nasazenou už 0:5 na gamy. Jenže ve zbytku zápasu už Svitolinová, která je na žebříčku o 24 míst výše než Karolína Plíšková, na českou hráčku nestačila. Pro vítězku juniorky na Australian Open 2010 to bude už třetí finále turnaje WTA v kariéře - její soupeřkou bude Kanaďanka Bouchardová.

Jiří Veselý si na první finále v kariéře ještě bude muset počkat. V semifinále v Düsseldorfu totiž nedokázal v závěrech setů přetlačit zkušeného Chorvata Iva Karloviće.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jiřímu Veselému Karlovićův styl hry nesedí

Více než dvoumetrový Karlović si dle svého zvyku pomáhal dělovým servisem, za celý zápas ani jednou neztratil podání. Přesto při něm měl v obou setech problémy - za stavu 5:4 měl Veselý při podání soupeře dvakrát výhodu, ale setboly neproměnil. V tie-breaku vedl český tenista 6:4, ale nakonec ho ztratil 6:8.

Co znamená kvalitní podání se ukázalo v sedmé hře druhé sady. Za stavu 3:3 Karlović podával proti stavu 0:40 a pěti míči v řadě game získal. V tie-breaku se Veselý znovu dostal ke stavu 6:4, potom dokonce 7:6, ale nakonec prohrál 7:9 a na turnaji končí.

"V každý hře jsem dostal minimálně dvě čistá esa. Strašně špatně se proti němu hraje, od základní čáry jsem byl nejistý, protože se tak nejde dostat do tempa. Bohužel jsem vždycky za důležitého stavu udělal nějakou zbytečnou chybu a to se s takovými hráči vymstívá," litoval Veselý.

Tenisový turnaj mužů v Düsseldorfu (antuka, dotace 485.760 eur):
Karlovič (7-Chorv.) - Veselý (ČR) 7:6 (8:6), 7:6 (9:7).

Tenisový turnaj žen v Norimberku (antuka, dotace 250.000 dolarů):
Karolína Plíšková (ČR) - Svitolinová (4-Ukr.) 2:6, 6:1, 6:2.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme