Zámorský pozná v semifinále MS své nové spoluhráče

Teď už bývalý zlínský obránce Petr Zámorský se možná víc než kterýkoliv jiný reprezentant těší na semifinále mistrovství světa proti Finsku. Právě tam se totiž v následujících měsících přestěhuje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Zamorský neustál v zápase se Švédskem souboj Dickem Axelssonem

Petr Zamorský neustál v zápase se Švédskem souboj Dickem Axelssonem | Zdroj: ČTK

Petr Zámorský totiž bude hrát ve finské lize za Espoo Blues. Na ledě se tak zítra postaví proti dvěma budoucím spoluhráčům a na to se jednadvacetiletý bek hodně těší.

„Bude to pikantní, aspoň se budu moci ukázat mému novému klubu. Budou tam i kluci, co hrají v Espoo.“

Ze Zlína, s kterým letos vyhrál extraligový titul, odešel Petr Zámorský do Finska společně s Antonínem Honejskem. Ten se do reprezentace neprobojoval, a tak už je v plné přípravě a dává Zámorskému vědět, na co se má připravit.

„Píšu si s ním docela často. Už je ve Finsku a dává mi zprávy, jak to funguje. Říkal, že tam mají asi tříhodinové tréninky, tak jestli neumřel, tak se asi bude na semifinále dívat.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Zvláštní souboj pro Petra Zámorského, povšiml si Štěpán Pokorný

Petr Zámorský dostal od Vladimíra Růžičky důvěru a odjel tedy s reprezentací na mistrovství světa, kde jsou Češi už jen jeden zápas od finále. Reprezentační nominace měla ale ještě jednu velkou výhodu, která se teď nemusí vedení Espoo Blues líbit.

„Měl jsem ve smlouvě, že když se dostanu na mistrovství světa, tak potom můžu přijet až na led.“ Začít s učením finštiny může Petr Zámorský už v semifinále, i když tam asi nepadnou základní slova pro běžnou komunikaci.

„Asi slušně zdravit nebudou… Potom se na to nějak podívám. Abych aspoň uměl pozdravit,“ směje se Petr Zámorský. Duel Česko - Finsko začne v sobotu v 17 hodin a 45 minut.

Martin Charvát, Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme