Měli jsme Finy porazit, lituje obránce Ondřej Němec a chce medaili

Český hokejový tým se do finále světového šampionátu nedostal. Přemohli ho Finové i přes to, že čeští hokejisté věděli, s jakou taktikou proti nim soupeř v zápase nastoupí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zklamaný Ondřej Němec (s číslem 23) po semifinálové prohře s Finskem

Zklamaný Ondřej Němec (s číslem 23) po semifinálové prohře s Finskem | Zdroj: ČTK

„Věděli jsme, že Finové budou takhle hrát, hráli tak i s Kanadou. Skvěle bránili střední pásmo, hráli na brejky a my jsme nedali gól,“ litoval po semifinálovém zápase s Finskem obránce českého národního týmu Ondřej Němec.

Chyby viděl i ve své hře. „Okénka tam byla, ale od obránců chodily puky pozdě, útočníci je neměli do jízdy a nemohli toho moc udělat. Bez gólu se vyhrát nedá,“ uvědomuje si hráč Lva Praha.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Ondřejem Němcem mluvil ihned po skončení semifinále reportér ČRo František Kuna

„Za stavu 2:0 po druhé třetině byl zápas pořád hratelné. Měli jsme přesilovky i šance, puk skákal po brankovišti, ale dnes nám nebylo přáno dát gól,“ mrzí třicetiletého obránce.

Trenér Vladimír Růžička během zápasu hodně měnil složení útočných formací. „Nic víc nešlo. Museli jsme to zkusit. Hra nebyla dobrá a útočníci málokdy dostali puk. Byla tam spousta zkažených přihrávek a nemohli hrát svou hru,“ hledá příčinu malé produktivity nevytěžovanější český bek.

Češi si finále hokejového MS nezahrají, s Finskem prohráli 0:3

Číst článek

Zítra český tým čeká zápas o bronz. „Pořád je šance na medaili, ale teď je zklamání obrovské. Myslím, že jsme měli na to Finy porazit,“ vrací se Němec k dnešnímu zápasu.

Se Švédy už jednou český tým hrál. „Nechám na Růžovi, ať vymyslí, co na ně může platit,“ chceme medaili,“ říká odhodlaně Ondřej Němec.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme