Řeka Sáva v Bosně klesá, nebezpečí vypuknutí epidemií ale trvá

Bosenská policie i armáda kontrolují břehy Sávy, hladina řeky ale pomalu klesá. Veterináři už také zlikvidovali tisíce kusů uhynulých zvířat, úřady přesto dál varují občany, aby se mršiny nesnažili sami odklízet. V této souvislosti ale narážejí na problémy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Následky povodní v Bosně a Hercegovině. 21. 5. 2014, Topcic Polje

Následky povodní v Bosně a Hercegovině. 21. 5. 2014, Topcic Polje | Zdroj: Reuters

Řeka Sáva klesla oproti minulému dni o šest centimetrů. Federální jednotky policie i armády přesto i nadále hlídají podél jejích břehů.

Dnes a zítra se také mimořádně kvůli povodňové situaci schází parlament, aby jednal o úpravě rozpočtu. Záplavy totiž způsobily škody ve výši desítek miliard korun.

Sbírky pro Bosnu a Hercegovinu a Srbsko
ADRA: číslo účtu 34983498/0300, v.s. 510
Člověk v tísni: číslo účtu 51945194/0300
nebo dárcovská SMS DMS SOSBALKAN na číslo 87777

I proto vláda v Sarajevu potřebuje nejen materiální, ale také finanční pomoc. Například Čína poskytne v přepočtu asi šest milionů korun.

Světová turistická organizace zase vyzývá, aby do Chorvatska, Bosny a Hercegoviny i Srbska přijelo letos co nejvíce zahraničních návštěvníků, aby tím ekonomicky podpořili zasažené země.

Povodně v Srbsku, Bosně a Hercegovině | Foto: Český rozhlas

Robert Mikoláš, kap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme