Tenistka Šafářová je ve 3. kole Roland Garros

Svůj pobyt na druhém grandslamu sezony si prodlouží Lucie Šafářová. Česká tenistka porazila na antukových dvorcích Rolanda Garrose Australanku Dellacquaovou ve třech setech. Zápas druhého kola ještě čeká Petru Kvitovou, která nastoupí proti Erakovićové reprezentující Nový Zéland.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová během prvního kola na Roland Garros

Lucie Šafářová během prvního kola na Roland Garros | Zdroj: Reuters

Pro Šafářovou to je po sedmi letech úspěch na mezinárodním mistrovství Francie. V posledních šesti ročnících totiž nedokázala vyhrát dva zápasy v řadě.

Tentokrát k tomu směřovala už od začátku. V prvním setu zdolala soupeřku 6:1, ve druhém vedla 5:2, 30:0 a k vítězství jí chyběly dva vyhrané míčky. Jenže jako kdyby od té doby byly na kurtu úplně jiné hráčky.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Lucií Šafářovou mluvil v Madridu Jaroslav Plašil

Dellacquaová udělala čtyři míčky v řadě, vyhrála game, i ten další, další a nakonec celý set 7:5. Česká fedcupová reprezentantka se o pauze před třetí sadou zvedla a v páté hře třetí sady se propracovala při podání soupeřky k vedení 40:0, které i využila. Při vedení 4:3 a vlastním servisu sice Šafářová čelila brejkbolu, ale situaci zvládla a zápas vyhrála.

"Tím druhým setem jsem si to dost zkomplikovala. Mohl to být dost jednoznačný zápas," říkala Šafářová. „Možná to byla trošičku nekoncentrovanost. Když se to začalo blbě vyvíjet, tak se mi vybavily špatné vzpomínky z tohoto kurtu z minulého roku. Ona neměla co ztratit, začala do toho chodit, vycházelo jí to … Ale měla jsem se v takovou chvíli víc koncentrovat.“

„Když se to špatně vyvíjí, tak to není snadné otočit. Myslím, že jsem tímhle překonala to, že se mi tu v Paříži moc nedařilo,“ doufá česká tenistka, kterou v příštím kole čeká buď Ukrajinka Svitolinová, nebo Srbka Ivanovićová.

Dvouhra - 2. kolo:
Šafářová (23-ČR) - Dellacquaová (Austr.) 6:1, 5:7, 6:3

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme