Do cíle jsem se doplácal, řekl skifař Synek. On i Knapková vyhráli rozjížďky

Před úvodním závodem mistrovství Evropy ve veslování nechtěli Ondřej Synek ani Mirka Knapková mluvit o velkých ambicích. Obě hvězdy světového skifu ale dnes vyhrály na řece Sávě své rozjížďky a můžou se v klidu připravovat na zítřejší semifinále.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skifaři Mirka Knapková a Ondřej Synek

Skifaři Mirka Knapková a Ondřej Synek | Zdroj: ČTK

„Vůbec jsem nevěděl, co očekávat. Bylo to celkem v pohodě, akorát byly vlny z boku, takže v prvních třech drahách měli pohodu a my jsme se tam trochu plácali. Ale i tak se mi povedlo doplácat se do cíle na prvním místě,“ řekl po rozjížďce Ondřej Synek, pro kterého to byl vůbec první závod v letošní sezoně.

V něm si s přehledem pohlídal náskok na druhého Nora Tufteho, který musel, stejně jako skifaři na dalších místech, do oprav. Všichni se ale museli vypořádat s větrem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vítězné rozjížďky českých skifařů sledoval v Srbsku reportér ČRo Jakub Marek

„Fouká trochu z boku. Není to tak, že by vítr někoho hodně znevýhodňoval, spíš je nepříjemný pro závodníka na krajní dráze,“ vysvětlil aktuální mistr světa i Evropy, který by se v následujících závodech v Srbsku už měl první dráze vyhnout.

„Teď pro semifinále, a když se mi povede semifinále, tak i pro finále, budu mít prostřední dráhu, takže by to mělo být lepší,“ věří Ondřej Synek.

Po své jízdě strávil na vodě ještě více než půl hodiny, protože by ho během odpoledních oprav organizátoři na trať nepustili a je to pro něj lepší řešení, než kdyby musel ještě na kolo nebo trenažer.

Veslařům začíná mistrovství Evropy, české favority trápila zranění

Číst článek

Během svého dlouhého vyjíždění stačil sledovat Mirku Knapkovou. „Koukal jsem na ni, na kilometru byla těsně první. Nevím, jak dopadla, ale předpokládám, že vyhrála.“ Ondřej Synek se nemýlil a olympijská vítězka ve svém prvním vystoupení na ME zvítězila.

Jednoduchý závod to pro ni ale nebyl: „Očekávala jsem, že budu bojovat. Byl silný povítr a většinou jsou rozdíly mezi námi menší, než když je bezvětří nebo protivítr. Chvílemi jsem ale bojovala spíš sama se sebou,“ přiznala Mirka Knapková drobné technické problémy v průběhu tratě.

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme