Stát kvůli kamionům částečně přestaví hlavní průtah Vrchlabím

Na rozvoj průmyslové zóny ve Vrchlabí pošle stát dalších 114 milionů korun. Tolik má stát rekonstrukce části hlavního tahu městem. Zastaralý most a nevyhovující křižovatky tam totiž komplikují jízdu kamionům, které zásobují vrchlabskou automobilku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Situaci na průtahu Kutnou Horou komplikují hlavně kamiony

Situaci na průtahu Kutnou Horou komplikují hlavně kamiony | Foto: Michal Trnka

Celkovou rekonstrukcí má projít úsek silnice I/14 v centru Vrchlabí. Hlavním problémem je most přes Labe.

„Na tomto důležitém mostě je odbočení do průmyslové zóny ke Škodě Auto a tam se vlastně nedá stočit kamionem. Ten most je 60 nebo 70 let starý a musí se upravit kvůli tomu, aby se dalo do průmyslové zóny zajíždět,“ vysvětluje nezávislý starosta města Jan Sobotka.

Starý most tak bude nahrazen novým. „Jeho součástí – to je konstrukčně trošku zajímavá věc – bude zhruba asi polovinou vysunutá kruhová křižovatka a v pokračování most do další křižovatky,“ přibližuje radní Královéhradeckého kraje pro investice Josef Dvořák z ČSSD.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podrobnosti zjišťoval redaktor Jiří Fremuth

Cenu přestavby celého úseku odhadnul projektant na 114 milionů korun. Kraj teď připravuje výběrové řízení a hotovo má být v roce 2016.

Hejtmanství by ale chtělo z peněz, poskytnutých státem na rozvoj vrchlabské zóny, opravit ještě například most v Hostinném.

„Máme tam nouzově přemostěný most kvůli zátěži, je vyztužen. Pokud vysoutěžíme opravdu dobře peníze do průmyslové zóny, tak budeme žádat ministerstvo, aby nám ušetřené peníze dovolili použít na rekonstrukci tohoto mostu,“ doufá radní Dvořák.

Stát investuje do rozvoje průmyslové zóny ve Vrchlabí celkem 551 miliard korun.


Zvětšit mapu

Jiří Fremuth Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme