Armáda posiluje v Thajsku svou moc, stanné právo rozděluje společnost

Thajská armáda po puči upevňuje svou vládu. V zemi je od minulého týdne stanné právo. Neplatí ústava, armáda kontroluje média a sociální sítě. Televizní stanice jako CNN nebo BBC jsou zablokované. Přes 150 lidí, především politiků a disidentů, vojáci zatkli.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Příznivkyně převratu se fotí s vojáky v centru metropole Thajska

Příznivkyně převratu se fotí s vojáky v centru metropole Thajska | Foto: Kateřina Procházková

„Přijely jsme se vyfotit s vojáky, protože je prostě milujeme. Je to dobře, že jsou tady. Zavládl tady klid,“ říká jedna z mladých žen, které se fotografují s vojáky před památníkem demokracie v centru Bangkoku.

„Předtím tady bylo mnoho nepokojů. Myslím si, že teď, když je tady armáda, tak je to lepší. Nevíme sice, co bude dál. Cítíme se teď alespoň bezpečněji než předtím," dodává žena.

Jiní Thajci si ale stěžují, že jim armádou zavedené stanné právo a zákaz nočního vycházení kazí byznys.

Po 9. hodin večer zavírá většina restaurací, barů a obchodů, což je v Bangkoku - obvykle žijícím nočním životem, nezvyklé.

Nespokojena je samozřejmě opozice a někteří disidenti a intelektuálové, kteří poukazují na to, že jde o nedemokratický způsob vedení země.

Příznivkyně převratu se fotí s vojáky v centru metropole Thajska | Foto: Kateřina Procházková

Kateřina Procházková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme