Fotbalisté Hradce a Budějovic se vrací do Synot ligy

Pouze rok vydrželi fotbalisté Českých Budějovic a Hradce Králové ve Fotbalové národní lize. Hned v následující sezóně si vybojovali postup, Hradec v posledním kole vyhrál v Pardubicích 1:0 a České Budějovice deklasovaly Táborsko 6:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Českých Budějovic slavili šestkrát při zápase a pak dlouho po něm

Fotbalisté Českých Budějovic slavili šestkrát při zápase a pak dlouho po něm | Zdroj: ČTK

Táborsko mělo možná nejvýhodnější pozici ze všech týmů, za určitých okolností mu mohla stačit remíza, ale k té mělo tentokrát hodně daleko. Už po šestnácti minutách prohrávalo 0:3, nemohlo se dostat do hry a do konce zápasu mohlo jen čekat, jak se bude snažit Hradec v Pardubicích.

"Bylo to ohromě těžké. Rozhodly ty tři góly za 15 minut, to by položilo každý mančaft. Vždyť Bayern Mnichov prohrál s Realem Madrid 0:5. Byl to pro ně den blbec," glosoval obránce Dynama Roman Lengyel a litoval Táborska.

Přehrát

00:00 / 00:00

Po zápase Táborska s Českými Budějovicemi natáčel Kamil Jáša

Pardubice dlouho držely nerozhodný výsledek, ale v 78. minutě trefil hostům výhru ranou zpoza pokutového území Halilović.

Pro České Budějovice a Hradec Králové to znamená po roce opět návrat do nejvyšší soutěže, odkud před rokem těsně sestoupily. Možná se ale po roce bude opakovat problém se stadionem, protože domácí hřiště Hradce Králové neodpovídá požadavkům FAČR.

Pardubice - Hradec Králové 0:1 (0:0)
Branka: 78. Halilovič. Rozhodčí: Bílek - Blažej, Filípek. ŽK: Klátil, Dostálek, Vencl, Kudrna, Jeřábek - Kulič, Čermák, Koubek, Dvořák. Diváci: 2500.

MAS Táborsko - Dynamo České Budějovice 0:6 (0:3)
Branky: 5., 11. a 52. Machovec, 16. Benát, 77. Hanzlík, 82. Kalod. Rozhodčí: L. Kovařík - Mencl, Jiřík. Bez karet. Diváci: 7465.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme