Středočeský kraj ocenil podnikatele, kteří zaměstnávají hendikepované

V Benešově včera byli oceněni podnikatelé, kteří zaměstnávají postižené lidi. Do šestého ročníku soutěže Stejná šance přišlo 32 nominací z celého kraje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Handicapovaní. Ilustrační foto

Handicapovaní. Ilustrační foto | Foto: Fotobanka stock.xchng

Za dlouhodobou spolupráci s postiženými byla oceněna Oblastní charita Kutná Hora, autosalon ve Vlašimi, Technické služby Zruč nad Sázavou.

Nejvíce bodů získal kolínský autosalon, který se tak stal vítězem krajského kola. Jeho ředitelem je Oto Louda.

Přehrát

00:00 / 00:00

O oceňování podnikatelů, kteří zaměstnávají hendikepované, informovala reportérka Věra Hájková

„Jsem z toho úplně dojatý a rozhozený, protože my fungujeme s domovem v Červeném Hrádku deset patnáct let. Bereme to jako samozřejmost a funguje to, spolupráce je výborná,“ říká.

Pro kutnohorskou charitu pracuje také Hana Kudrnová. Ona sama má od narození postižení rukou, a právě kvůli tomu nemohla po škole najít práci.

„Po telefonické domluvě nebyl problém, protože moje vzdělání třeba odpovídalo, ale když jsem přišla osobně, místo bylo obsazené nebo bylo šetrně řečeno, že to není místo pro mě,“ popisuje svoji zkušenost.

Věra Hájková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme