Prague Open ovládl Rosol, ve finále zdolal Veselého

Tenista Lukáš Rosol potvrdil ve finále Prague Open roli nejvýše nasazeného hráče turnaje a porazil daviscupového kolegu Jiřího Veselého 3:6, 6:4 a 6:4. Na antukovém podniku v pražské Stromovce tak triumfoval už podruhé.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Rosol přešel přes Nizozemce Robina Haaseho v Bukurešti do finále

Lukáš Rosol přešel přes Nizozemce Robina Haaseho v Bukurešti do finále | Zdroj: Reuters

Rosol tento týden na Spartě dokázal třikrát z pěti zápasů vyhrát třísetovou bitvu.

„V šatně před finále jsem si trenérovi (Ctislavu Dosedělovi) stěžoval na špatné začátky a on mě uklidňoval a říkal, nevadí, hlavně když bude dobrý konec. Jsem rád, že jsem to zvládl,“ řekl po finále v rozhovoru na kurtu.

V prvním setu finále dominoval hře Veselý, vítěz předcházejícího challengeru v Prostějově, který předtím Rosola porazil v 1. kole Roland Garros. „Přeservíroval mě,“ vysvětloval osmadvacetiletý Rosol.

Od druhé sady ale zkušenější ze soupeřů zlepšil podání a zápas otočil. „Uklidnil jsem se a srovnal. Změnil jsem postavení na returnu, varioval jsem, abych se do toho dostal, což se mi povedlo, a jsem rád, že jsem to dovedl do vítězného konce,“ radoval se.

Ještě v neděli odjede 56. hráč světa do Nizozemska. Během pár hodin si bude muset z antuky zvyknout na trávu, protože je možné, že na turnaji v Hertogenboschi bude hned v pondělí hrát 1. kolo.

„To bude trošku oříšek, ale důležité bude připravit se na Wimbledon, to je to hlavní,“ konstatoval Rosol.

Tenisový challenger Prague Open (antuka, dotace 42.500 eur):
Dvouhra - semifinále:
Rosol (1-ČR) - Veselý (2-ČR) 3:6, 6:4, 6:4.

ČTK, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme