Vláda bude znovu jednat o státním rozpočtu na příští rok. K jednání přizve i opozici

Vláda bude dnes znovu řešit státní rozpočet na příští tok. Ministři se podívají hlavně na návrhy výdajů jednotlivých částí rozpočtu. Podle premiéra a předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky se ještě bude upravovat třeba rozpočet ministerstva školství i částky na některé investice.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tisková konference ČSSD Bohuslav Sobotka

Tisková konference ČSSD Bohuslav Sobotka | Foto: Filip Jandourek

„My se domníváme, že je potřeba zajistit dostatek prostředků na děti, které nastupují ve velkém počtu do prvních tříd,“ vysvětlil premiér Sobotka.

Podle něj v současné době přichází do škol nová populační vlna. „Ministerstvo školství potřebuje dostatek finančních prostředků, aby na to nedoplatili učitelé z hlediska nadtarifních složek,“ dodal předseda vlády.

Vláda se bude ale zabývat nejenom školstvím. „Nejsme zatím také spokojeni s tím, jakým způsobem jsou zajištěny peníze na investice. Nejde jenom o dopravní infrastrukturu, jde také o oblast politiky bydlení,“ připomněl Sobotka.

Ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš říká, že o rozpočtu nebude diskutovat jen vláda.

„Já přistupuju k tomu rozpočtu nepoliticky. Myslím, že projednávání nabídneme i opozici,“ uvedl Babiš.

Vláda o rozpočtu jednala už na konci května. Do té doby chtěla mít od ministrů schválené výdajové rámce rozpočtu. Před týdnem o návrhu rozpočtu jednala vláda také s hejtmany krajů.

Jana Čermáková, Jaroslav Gavenda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme