Němci deklasovali na MS Portugalce 4:0, Müller se blýskl hattrickem

Fotbalisté Německa si první utkání na světovém šampionátuv Brazílii užili a navíc si proti Portugalsku, které porazili 4:0, s chutí zastříleli. Hned tři branky zaznamenal obhájce titulu krále střelců z jihoafrického MS Thomas Müller. Parta kolem kapitána Cristiana Ronalda hrála od 37. minuty bez vyloučeného stopera Pepeho.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sami Khedira (vpravo) a Mario Götze (vlevo) gratulují střelci hattricku Thomasi Müllerovi (uprostřed)

Sami Khedira (vpravo) a Mario Götze (vlevo) gratulují střelci hattricku Thomasi Müllerovi (uprostřed) | Zdroj: Reuters

Šanci Khediry z 8. minuty ještě Portugalci přestáli bez úhony, i když měli po chybě gólmana Patricia velké štěstí, že německý středopolař netrefil prázdnou bránu. O tři minuty později ale už se mohli poprvé radovat. Souboj Pereiry s Götzem ve vápně posoudil sudí Mazič jako nedovolený a odpískal pokutový kop, který Müller proměnil.

MS: Nigérie – Írán 0:0, oba soupeři neukončili 16leté čekání na výhru

Číst článek

Po 25. minutách vážněji zahrozili i svěřenci kouče Paula Benta. Naniho překvapivý pokus z rohu pokutového území šel ovšem těsně nad Neuerovu svatyni. Portugalský kouč pak byl nucen sáhnout do sestavy, protože se zranil ústřední útočník Hugo Almeida, kterého nahradil Éder. V 31. minutě srazil Götzeho střelu na roh Pereira.

K exekuci rohového kopu se postavil Toni Kroos. Jeho přesný centr si ve vápně našel stoper Mats Hummels a ač tísněný dvěma protivníky, hlavou zavěsil po břevno. Blízko kontaktnímu gólu byl výběr Portugalska v 35. minutě. Contrao ve stoprocentní šanci, ale hledal ještě Ronalda.

Chvíli na to poslal Pepe na trávník Müllera a nelíbilo se mu, jak se německý reprezentant ochotně skácel k zemi, tak se mu rozhodl zblízka domluvit. Po doteku hlavami útočník Bayernu Mnichov vyskočil jak čertík z krabičky a vykoledoval pro stopera Portugalska červenou kartu. A když pak s vypršením normální hrací doby první půle přidal další branku, bylo o vítězi jasno.

Ve druhé pětačtyřicetiminutovce postupoval sám na gólmana Özil, ale ani on ani z dorážky Müller ho nepřekonal. Až druhý jmenový v 78. minutě zkompletoval hattrick, po chybě brankáře Patrícia míč pohotově uklidil za jeho záda.

Vysmátí Nizozemci v Brazílii trénují pod dohledem sochy Krista

Číst článek

V průběhu druhé půle opustili hřiště kvůli zranění další dva hráči, na každé straně jeden. Hummels zůstal po jednom ze soubojů na zemi a s bolestivou grimasou se držel za koleno. Fabia Contraoa dokonce museli ze hřiště odnést na nosítkách, když se marně snažil udržet balon na hrací ploše, přivodil si zranění v oblasti třísel.

Utkání v Salvadoru v aréně Fontenova tak takřka vyprodanému hladišti opět nabídlo gólové hody. Po výprasku Španělska od Nizozemska 5:1 se tu zrodil výsledek Německo - Portugalsko 4:0.

Kontroverzní incident stopera Pepeho s Thomasem Müllerem, který stál Portugalce vyloučení | Foto: Reuters

Mistrovství světa ve fotbale - základní skupina G:

Německo - Portugalsko 4:0 (3:0)
Branky: 12. z pen., 45.+1 a 78. Müller, 32. Hummels. Rozhodčí: Mažič - Ristič, Djurděvič (všichni Srb.). ŽK: Pereira. ČK: 37. Pepe (oba Portugalsko). Diváci: 51.081

Německo: Neuer - J. Boateng, Mertesacker, Hummels (73. Mustafi), Höwedes - Khedira, Lahm - Özil (62. Schürrle), Kroos, Müller (82. Podolski) - Götze. Trenér: Löw
Portugalsko: Patricio - Pereira, Bruno Alves, Pepe, Coentrao (65. A. Almeida) - Meireles, Veloso (46. R. Costa), Moutinho - Nani, H. Almeida (28. Éder), Ronaldo. Trenér: Bento

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme