Dobrovíz u Prahy uzavřela smlouvu s firmou, která postaví halu pro americký Amazon

Starosta obce Dobrovíz u Prahy Martin Šafr podepsal smlouvu, která stvrzuje spolupráci při výstavbě distribučního centra pro americký internetový obchod Amazon. Centrum by mělo v obci stát do podzimu roku 2015 a zaměstnat až na 2 tisíce lidí. Dohodu uzavřel starosta s firmou Panattoni, která stavbu pro Amazon zajišťuje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Firma se například ve smlouvě zavazuje propojit obec do konce roku 2015 se silnicemi R6 a R7. Výrazně se tak uleví dopravnímu zatížení Dobrovíze. Investor ale slíbil třeba i příspěvek milion korun ročně do rozpočtu obce a další věci.

„Výstavba protihlukových stěn, vybudování odstavných zón, modernizace stávající čističky odpadních vod,“ vyjmenovává starosta Martin Šafr za nezávislé.

Pavel Sovička z Panattoni říká, že přípravné práce začnou téměř okamžitě. Hala by podle něj měla zaměstnat 1800 až 2000 lidí.

„Hala hlavně zaměstná spoustu dodavatelů technologie v rámci jak objektu, tak i provozu samotného. Samozřejmě přiláká spoustu byznysu týkajícího se ubytování, stravování a podobných provozů,“ myslí si.

Dohodu uzavře Panattoni i s občanským sdružením Dobrovíz, kterému slíbila třeba příspěvek půl milionu korun ročně do nově vzniklé nadace.

Kateřina Havránková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme