Upletla jsem si na sebe bič, ví Eliška Klučinová. Čeká jí útok na rekord

Atletka Eliška Klučinová suverénně vévodí závodu sedmibojařek na mítinku v Kladně. V prvním dnu nasbírala 3829 bodů a má náskok 90 bodů a vlastní český rekord. Hodně jí k tomu pomohlo osobní maximum 190 centimetrů ve skoku vysokém, kterým splnila i účastnický limit na mistrovství Evropy v této disciplíně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eliška Klučinová na mítinku v Kladně

Eliška Klučinová na mítinku v Kladně | Foto: Miroslav Bureš

„Říkala jsem, že nebudu útočit na rekord, když před osmistovkou nebudu vést o víc než 100 bodů, protože v rekordním výkonu jsem běžela 2:12 a to se mi opravdu nechce běžet. Upletla jsem si na sebe bič,“ usmívá se po prvním dnu kladenského sedmiboje Eliška Klučinová.

Soutěž je ale teprve za polovinou. „Ještě se to dá pokazit na dálce a nejsem si jistá ani oštěpem. Není všem dnům konec,“ uvědomuje si atletka.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Eliškou Klučinovou mluvil na kladenském mítinku reportér ČRo Tomáš Kohout

Sobotní program jí vyšel skvěle, ve výšce se dokonce kvalifikovala na ME. „Je to spíš vtipné, že jsem dala limit. Ale může se stát cokoli, můžu se zranit a nebudu moci jít víceboj, tak bych šla aspoň výšku,“ nechává si záložní variantu šestadvacetiletá závodnice.

Potěšily jí i další výkony. „Konečně jsem běžela překážky pod 14 vteřin. 13,81 je super,“ těší výsledek úvodní disciplíny.

Útok na vlastní český rekord přitom vyhlásila už před závodem. „Nemám to ráda, ale poprvé v životě jsem řekla, že formu mám. Jsem ráda, že jsem to nepokazila. Nemám ráda tlučhuby, kteří řeknou: ‚Mám formu, je to skvělé‘ a pak nic nepředvedou. Jsem ráda, že to vyšlo,“ říká.

Eliška Klučinová v Kladně útočí na český sedmibojařský rekord

Číst článek

S nervozitou před druhým dnem nebude mít problém. „Jsem tak vyčerpaná, že usnu dřív, než se dostanu do postele,“ tuší členka USK Praha.

Během druhého dne ale ještě čekají tři disciplíny. „Musí vyjít dálka, v ní by zamrzelo, kdyby to nevyšlo. Když před osmistovkou budu mít náskok na svůj rekord tak 100 bodů, tak se o něj pokusím,“ směje se Eliška Klučinová.

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme