Belgie otočila na mistrovství světa utkání s Alžírskem

Fotbalisté Belgie sice s obtížemi ale potvrdili roli favorita skupiny H na mistrovství světa v Brazílii. Na stadionu v Belo Horizonte černý kůň celého turnaje Belgie s Alžírskem dlouho prohrával, ale díky dvěma gólům v 70. a 80. minutě nepříznivý vývoj skóre otočil na 2:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Střelci obou belgických branek v utkání s Alžírskem. Vlevo Marouane Fellaini a Dries Mertens

Střelci obou belgických branek v utkání s Alžírskem. Vlevo Marouane Fellaini a Dries Mertens | Zdroj: Reuters

Belgie měla v prvním poločase optickou převahu, do výrazné šance se však nedostala. Naopak ve 25. minutě inkasovala, když Vertonghen stáhl ve vápně Fighúlího a rozhodčí nařídil penaltu, kterou sám faulovaný hráč proměnil.

Alžírsko se tak dočkalo gólu na šampionátu poprvé od roku 1986 a po 506 minutách hry. Od nejdelší série bez vstřelené branky, která patří Bolívii, dělilo africký celek jedenáct minut.

Po změně stran se Alžířané pomalu ze hry vytráceli a Rudí Ďáblové, jak se belgické fotbalové reprezentaci přezdívá, začali přitápět pod kotlem. V 70. minutě už Belgie narůstající převahu využila. Postaral se o to další nový muž na hřišti Fellaini, kterého na malém vápně našel přesným centrem De Bruyne.

Belgický tlak pokračoval a deset minut před koncem se Wilmotsův tým ujal vedení. Hazard při protiútoku našel volného Mertense, který poslal míč do pravého horního rohu branky.

Ve druhém utkání skupiny H remizovala Korea s Ruskem 1:1. Po bezbrankovém prvním poločase nejprve v 68. minutě propadla brankáři Igoru Akinfejevovi mezi rukama lehká střela I Kun-hoa, chvíli na to ale vyrovnal Alexandr Keržakov.

Mistrovství světa ve fotbale - skupina H:

Rusko - Korea 1:1 (0:0)
Branky: 74. Keržakov - 68. I Kun-ho. Rozhodčí: Pitana - Maidana, Belatti (všichni Arg.). ŽK: Šatov - Ki Song-jung, Son Hung-min, Ku Ča-čchol. Diváci: 37.603.

Rusko: Akinfejev - Ješčenko, V. Berezuckij, Ignaševič, Kombarov - Glušakov (72. Denisov) - Samedov, Šatov (59. Dzagojev), Fajzulin, Žirkov (71. Keržakov) - Kokorin. Trenér: Capello.
Korea: Čung Song-rjong - I Jong, Hong Čong-ho (72. Hwang Sok-ho), Kim Jong-kwon, Jun Sok-jong - Ki Song-jung, Han Kuk-jong - I Čong-jong, Ku Ča-čchol, Son Hung-min (84. Kim Po-kjong) - Pak Čchu-jong (56. I Kun-ho). Trenér: Hong Mjong-po.

Belgie - Alžírsko 2:1 (0:1)
Branky: 70. Fellaini, 80. Mertens - 25. Fighúlí z pen. Rozhodčí: Rodríguez - Torrentera, Quintero (všichni Mex.). ŽK: Vertonghen - Bin Tálib. Diváci: 56 800

Belgie: Courtois - Alderweireld, Van Buyten, Kompany, Vertonghen - Chadli (46. Mertens), Witsel, De Bruyne, Dembélé (65. Fellaini), E. Hazard - Lukaku (58. Origi). Trenér: Wilmots
Alžírsko: Mbuhli - Mustafá, Búghirra, Hallíš, Ghulám - Tajdir, Medžání (84. Ghilas), Bin Tálib - Fighúlí, Súdání (66. Slimaní), Mahriz (72. Lasín). Trenér: Halilhodžič

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme